Cau a Alacant una xarxa d'estafadors la líder dels quals afirmava ser filla il·legítima del rei emèrit o de Franco

Se li atribueix una estafa piramidal immobiliària de més de quatre milions d'euros i un centenar d'estafats.

Els agents han realitzat escorcolls en habitatges de diferents municipis alacantins, on han confiscat 60.000 euros
Els agents han realitzat escorcolls en habitatges de diferents municipis alacantins, on han confiscat 60.000 euros / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha desarticulat una xarxa establida a la província d'Alacant a la qual se li atribueix una estafa piramidal immobiliària de més de quatre milions d'euros i la líder dels quals, "una estafadora històrica", es guanyava la confiança del seu cercle fent-se passar per filla il·legítima de Franco o del rei emèrit. La Guàrdia Civil ha localitzat ja més de cent perjudicats, encara que es creu que n’hi pot haver més. El grup actuava a les províncies d'Alacant, Madrid, Barcelona i Tarragona, així com en alguns països europeus, com la República Txeca i Suècia.

La líder de la banda, altament jerarquitzada, és una dona espanyola de 50 anys, popularment coneguda pels investigadors des de fa més de dues dècades pels seus nombrosos antecedents i que ha complit pena de presó per estafes anteriors. Portava un alt nivell de vida i comptava amb més de quinze empleats que exercien tota mena de serveis personals per a ella.

A més d'aquesta dona, en l'operació han sigut detingudes nou persones més i investigades dues més pels presumptes delictes d'estafa piramidal milionària, apropiació indeguda, blanqueig de capitals, falsedat documental i pertinença a organització criminal.

El seu centre d'operació estava a Guardamar del Segura, on tenia constituït un despatx en el qual treballaven advocats professionals com "una tapadora". En tot just huit mesos d'activitat des de la seua instal·lació a les comarques del sud, aquesta banda ha blanquejat quasi un milió i mig d'euros per transferència bancària.

Els agents han realitzat huit escorcolls en habitatges de diferents municipis alacantins, on han confiscat 60.000 euros, nombroses peces d'alta joieria valorades en 50.000 euros, vehicles d'alta gamma i gran quantitat d'aparells tecnològics. També han sigut intervinguts i bloquejats deu comptes bancaris emprats per la xarxa per a blanquejar els beneficis que obtenien.

‘Modus operandi’

Els integrants d'aquest grup criminal buscaven en Internet propietats immobiliàries de divers tipus en venda. Després oferien la seua adquisició a potencials inversors com una ganga, aproximadament al 20% del seu valor en el mercat, i el presentaven com una gran oportunitat de mercat. Si els possibles inversors estaven interessats, havien de formalitzar una reserva immediatament, sense ni tan sols visitar la propietat.

El suposat preu dels habitatges oscil·lava entre 25.000 i 40.000 euros. Una vegada que la víctima es decidia a fer la compra, el grup criminal formalitzava la reserva de la propietat amb la immobiliària o promotora, mentre els estafats els abonaven el total de la propietat immediatament. Quan els estafadors cobraven, l'adquisició de l'immoble no es materialitzava i desapareixien sense retornar a la víctima el que els havia pagat.

L'operació, coordinada pel jutjat d'instrucció de Torrevella i desenvolupada per agents de la Guàrdia Civil de la Comandància d'Alacant, continua oberta i no es descarta que es puguen localitzar més víctimes.

També et pot interessar

stats