Catalunya, la Comunitat Valenciana, Múrcia i Balears, sense professors de religió islàmica

La UCIDE denúncia la islamofòbia que viuen els ciutadans musulmans a Espanya.

Catalunya, la Comunitat Valenciana, Múrcia i Balears, sense professors de religió islàmica
Catalunya, la Comunitat Valenciana, Múrcia i Balears, sense professors de religió islàmica

La Unió de Comunitats Islàmiques d'Espanya (UCIDE) ha denunciat en el seu “Informe especial d'incidències i islamofòbia”, que, per densitat de l'alumnat, podria impartir-se religió islàmica a Balears, Catalunya, Comunitat Valenciana i Múrcia. No obstant això, no existeix cap contractació de professorat especialitzat.

L'informe presenta dades sobre aquest tema i recorda que, si la Llei d'Educació contempla la religió catòlica com a matèria obligatòria educativa, aquesta s'estén per a l'evangèlica, islàmica i jueva. La Unió de Comunitats lamenta que els impresos facilitats en algunes autonomies ni tan sols ofereixen Religió Islàmica i en uns altres solament contemplen l'opció catòlica i com a alternativa a aquesta, Educació en Valors.

Per contra, comunitats com Astúries, Castella i Lleó, Extremadura, Galícia i Navarra si ofereixen ensenyament religiós islàmic i contracten professors especialitzats. D'aquesta forma, el curs 2017-2018, la xifra de professorat de religió islàmica va ser de 61 docents.

Informe sobre islamofòbia a Espanya

L' “Informe especial sobre la situació del ciutadà musulmà a Espanya”, elaborat per la UCIDE i l'Observatori Andalusí, ha detectat un augment de la islamofòbia a Espanya, amb quasi cent incidents en 2017, dels quals, 13 s'han produït a la Comunitat Valenciana.

El president de la Comissió Islàmica d'Espanya (CIE), Riay Tatary, ha precisat que aquests incidents són provocats per minories i que, en general, “la població espanyola no està a favor d'aquest fenomen”.

L'estudi ha identificat Espanya “una certa reacció de sectors d'ultradreta” contra els musulmans i les seues mesquites, sobretot després d'actes terroristes. Així mateix, la CIE percep que aquest increment d'islamofòbia, també avança en l'àmbit europeu amb un “augment de delictes i discriminacions, també emfatitzats davant l'arribada de refugiats musulmans”.

També et pot interessar

stats