Catalá: "La nostra prioritat ara és atendre la gent desplaçada que ho ha perdut tot"

Sobre l'accés dels equips als edificis, l'alcaldessa ha dit que ara estan fent una inspecció "exterior" amb drons i grues. "El més important és garantir en quin moment hi accedeixen i això ho donarà la informació sobre l'estabilitat de l'estructura"

Declaracions en exclusiva a À Punt de María José Catalá / À Punt NTC

L'alcaldessa de València, María José Catalá, que s'ha desplaçat aquest divendres de matí al barri de Campanar, al lloc de l'incendi, ha reconegut que són "moments molt durs" i estan "consternats" perquè no ha passat res igual a la ciutat de València i és una tragèdia "tremenda". Però, ha remarcat que ara han de "mantindre el cap fred i la fortalesa perquè "hi ha moltes persones a les quals hem d'ajudar".

Segons ha explicat als micròfons d'À Punt, des d'ahir hi ha desplegat un equip "inèdit" a València, des de psicòlegs, treballadors socials, policies i bombers, mobilitzant molta gent i "la nostra prioritat ara és atendre la gent desplaçada que l'ha perdut tot perquè trobe que té l'ajuda de l'Ajuntament en un moment d'incertesa".

Lloc d'atenció a l'edifici municipal de Tabacalera

Catalá ha indicat que s'ha habilitat un punt d'atenció a les persones afectades per l'incendi, en l'edifici municipal de Tabacalera, amb personal especialitzat per als primers tràmits d'urgència.

Un lloc per a atendre les persones desplaçades, que "han perdut el seu habitatge i cal començar a treballar amb elles perquè en molts casos no tenen ni documentació i no volem que tinguen ni un minut d'incertesa. Hem de treballar amb elles, és un procés llarg, però perquè se senten acompanyades".

Punt amb psicòlegs per a atendre els familiars dels desapareguts

També ha dit l'alcaldessa que hi ha un altre punt en el lloc de l'incendi "per a atendre familiars de les 14 persones que no hem localitzat amb un grup de psicòlegs".

D'altra banda, 36 persones han sigut desplaçades a un hotel perquè puguen estar allí durant la setmana vinent.

"El més important llaura és garantir en què moment accedeixen els equips i això ho donarà la informació sobre l'estabilitat de l'estructura"

Garantir l'estabilitat de l'estructura

Sobre l'accés dels equips als edificis, l'alcaldessa ha dit que ara estan fent una inspecció "exterior" amb drons i grues. "El més important ara és garantir en quin moment accedeixen i això ho donarà la informació sobre l'estabilitat de l'estructura".

Així, ha recordat que dijous van haver d'abandonar l'edifici en el moment en què van veure que l'estructura ja no era segura. "Ens han dit que al llarg del matí o el migdia tindrem informació de quan poden accedir. De moment no estan accedint perquè no tenen seguretat que l'edifici puga aguantar".

Sobre les causes de l'incendi, Catalá ha remarcat que "les definirà la investigació". "Tenim informació ocular i el que van veure és que es propagava molt ràpid".

També et pot interessar

stats