La Policia investiga com a presumpte delicte d'odi l'agressió ocorreguda en la Creu Coberta

Catalá espera detencions prompte i anuncia l'augment de la presència d’agents a la zona davant de "situacions de falta de convivència" 

L'alcaldessa de València, María José Catalá, este dilluns / À Punt
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
27 de maig 2024 - 16:46 Actualitzat: 28 de maig 2024 - 09:12

La Policia Nacional investiga com a presumpte delicte d'odi l'agressió este diumenge a un jove en una parada d'autobús de la zona de la Creu Coberta, a València, després d'haver-se interposat una denúncia, segons han assenyalat fonts de la investigació al capvespre. 

Els fets es van produir al voltant de les 06:45 hores del diumenge quan un grup d'homes va agredir un jove amb puntades i punyades i al crit de “fill de puta” i “maricó”, segons les imatges d'un vídeo distribuït per l'associació de veïns del barri i remés també als mitjans de comunicació. La víctima de l'agressió, de vint anys, va ser atesa en el lloc dels fets per personal sanitari i posteriorment traslladada amb una ambulància del Servei Vital Bàsic (SVB) a l'Hospital La Fe. Una agressió que el PSPV ha avançat que ja ha posat en coneixement de la Fiscalia.

D'altra banda, l'alcaldessa de València, María José Catalá, ha assegurat este dilluns que estes imatges "posen la pell de gallina" i ha expressat la seua "disconformitat" davant d'unes actituds "incíviques" que considera que "evidentment han de tenir les seues conseqüències". En esta línia, confia que hi haja detencions "prompte". "Igual que jo he vist el vídeo i es veu clarament la identificació de les persones que sotmeten a esta pallissa el jove, l'ha vist tothom i l'ha vist la Policia", ha asseverat en declaracions als mitjans després de la presentació del dispositiu de seguretat de platges.

En este sentit, ha assegurat que s'està reforçant la presència policial en la zona perquè, segons ha afirmat, és "evident" que la discoteca situada al barri "origina situacions de falta de convivència".

Així mateix, la primera edil ha incidit que existeix una interlocució "pràcticament directa" amb els veïns de la zona per a intentar "millorar" la situació. "Encara que és difícil que estes actituds incíviques paren, el que requereixen és la major de les condemnes i que, sobretot, recaiga sobre elles el pes de la llei", ha apuntat.

Referent a això, ha assenyalat que a la Creu Coberta, igual que a altres barris de la ciutat de València com Orriols, la Punta o Marítim, s'ha reforçat la presència policial. "Hem multiplicat per cent l'oferta pública d'ocupació perquè a la fi d'any hi haja 200 policies més en el cos de la Policia Local", ha subratllat.

En esta línia, Catalá ha indicat que s'està fent "tot" el que es pot per a millorar la situació a la zona i que, des de l'Ajuntament, posen a la disposició de la Delegació de Govern "tota" col·laboració necessària perquè es produïsquen les detencions "prompte".

També et pot interessar

stats