Castelló posa en marxa un sistema de control de velocitat per a patinets elèctrics

L'Ajuntament assegura que la Policia Local d'altres municipis s'ha interessat per aquest sistema de seguretat

Alacant aprova l\'ordenança que regula l’ús de patinets elèctrics
Un home es desplaça amb un patinet elèctric, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Regular la velocitat màxima permesa dels anomenats vehicles de mobilitat personal (VMP), com els patinets elèctrics, és ara més senzill per a la Policia Local de Castelló de la Plana, gràcies a un nou sistema de control que ha instal·lat l'Ajuntament. Aquest instrument s'incorpora als mitjans materials de què disposen els policies i els agents de mobilitat per a realitzar controls de trànsit i vigilar seguretat viària a la ciutat, a través d'inspeccions diàries i aleatòries. Així, poden saber, de manera senzilla i ràpida, la velocitat que porta el VMP i verificar en la mateixa via pública la velocitat màxima d'aquests vehicles, sense necessitat d'haver de desplaçar-se a les estacions d'inspecció tècnica.

El regidor de Seguretat i Emergències a l'Ajuntament de Castelló, Antonio Ortolá, ha afirmat que la instal·lació "ha causat sensació en el panorama nacional". De fet, el consistori ha compartit la tecnologia i el seu ús amb policies locals de València, Saragossa o Madrid, així com d'altres municipis de la província, que s'han interessat per aquest nou instrument. Un fet que per a Ortolá demostra que Castelló està "a l'avantguarda de la seguretat".

El regidor ha explicat que l'objectiu és "reduir la sinistralitat viària i que els usuaris complisquen la recent normativa en relació amb l'homologació dels VMP". Ha assegurat que aquesta tecnologia "suposa una significativa millora tant per als usuaris com per als mateixos policies, perquè disminueix substancialment el temps per a la realització de la prova".

Les primeres dades d'aquest nou sistema es faran públiques quan es complisca un mes de la instal·lació.

També et pot interessar

stats