Castelló de la Plana celebra el II Congrés de Dones

La filòsofa Ana de Miguel, autora de Neoliberalismo sexual, i Charo Altable, experta en coeducació, són les dues ponents convidades enguany

La regidora de Feminisme, Verónica Ruiz
La regidora de Feminisme, Verónica Ruiz / Carme Ripollés

El II Congrés de Dones de Castelló, organitzat per la regidoria de Feminisme de l'Ajuntament de la capital de la Plana, reuneix aquest dissabte més de dues-centes dones a l'Auditori i Palau de Congressos, amb la presència destacada com a ponents de la filòsofa Ana de Miguel, autora de Neoliberalismo sexual. El mito de la libre elección, i l'experta en coeducació, Charo Altable, autora de Penélope o las trampas del amor.

De Miguel, encarregada de l'obertura institucional, analitzarà com la cultura "ha enganyat les dones, fent-los creure que han estat lliures de triar el seu projecte vital" i com "continua existint la visió patriarcal d'allò que és un home i el que és una dona".

L'educació afectivosexual centrarà la intervenció de l'experta en pedagogia terapèutica i coeducació, Charo Altable, per a qui aquest tipus enfocament educatiu "pot contribuir a millorar la salut integral, ja que el fet d'unir emocions, pensaments, creences patriarcals i sexualitat, en teoria i pràctica, és imprescindible per a dur a terme un canvi individual, relacional i social".

La regidora de Feminisme i LGTBI, Verònica Ruiz, ha destacat que la temàtica d'enguany, "determinada per les mateixes entitats feministes", mostrarà com homes i dones "hem estat socialitzats de forma diferenciada i com en aquesta diferenciació han eixit perdent les dones, ja que se'ns ha ensenyat que hem de ser per als altres i no per a nosaltres".

Cartell del II Congrés de Dones de Casteló
Cartell del II Congrés de Dones de Casteló / Ajuntament de Castelló de la Plana

També et pot interessar

stats