Castelló de la Plana celebra el I Congrés de Dones amb les entrades exhaurides
La vicepresidenta i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra ha clausurat el Congrés, on ha reivindicat la capacitat de les dones per a "fer xarxa"
La ciutat de Castelló de la Plana celebra aquest dissabte el I Congrés de Dones, una jornada que reuneix 200 dones de la ciutat i vol ser un espai per a la reflexió, per a fomentar la igualtat d’oportunitats, l’empoderament femení i posar en valor les associacions de dones locals.
Segons la regidora de Feminisme, Verònica Ruiz la convocatòria ha sigut un èxit, “l’aforament està al 100% i no queda cap plaça disponible”.
La jornada, que se celebra al Celebrity Lledó, consta d’una ponència inaugural a càrrec de la sociòloga i escriptora Rosa Cobo Bedia, qui ha fet un repàs dels drets que han assolit les dones des de la transició fins a l’actualitat i quin paper han tingut les associacions en aquesta fita.
El programa inclou dos taules temàtiques que tractaran sobre l’actualitat de les associacions de la ciutat atenent a la seua trajectòria i sobre quin paper volen assumir les associacions de dones en el futur immediat. Per a finalitzar, hi ha previst un taller més participatiu sobre el treball en xarxa de les associacions.
L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i la regidora de Feminisme, Verònica Ruiz, han sigut les encarregades d’obrir el congrés, que també ha comptat amb la presència de la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra.
Verónica Ruiz s’ha mostrat entusiasmada i satisfeta “per la resposta que hem rebut per part de les dones de la nostra ciutat des del minut u que convocàrem la celebració d’aquest I Congrés de Dones de Castelló”.
A més a més, la regidora responsable de la política feminista al municipi s’ha mostrat convençuda que “el congrés marcarà el camí per a seguir trobant-nos més vegades en la defensa i la visibilitat de les dones a la nostra ciutat”.
Oltra reivindica la capacitat de les dones per a "fer xarxa"
En la cloenda del Congrés, la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat que si "alguna cosa ens defineix socialment com a dones, és la capacitat de fer poble, de crear vincles familiars, veïnals, de cooperació i de suport mutu", de crear "'màtria'".
"Vivim un gran moment del feminisme i hem de continuar transformant la societat per a fer-la més igualitària i més inclusiva", ha defensat Oltra, qui ha animat a treballar per a "continuar transformant la societat", i a fer-ho "juntes, en xarxa, com estem fent".