Castelló de la Plana celebra el I Congrés de Dones amb les entrades exhaurides

La vicepresidenta i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra ha clausurat el Congrés, on ha reivindicat la capacitat de les dones per a "fer xarxa"

La regidora de Feminisme de l'ajuntament de Castelló, Verónica Ruiz, amb el cartell del congrés
La regidora de Feminisme de l'Ajuntament de Castelló de la Plana, Verònica Ruiz, amb el cartell del congrés / Ajuntament de Castelló de la Plana

La ciutat de Castelló de la Plana celebra aquest dissabte el I Congrés de Dones, una jornada que reuneix 200 dones de la ciutat i vol ser un espai per a la reflexió, per a fomentar la igualtat d’oportunitats, l’empoderament femení i posar en valor les associacions de dones locals.

Segons la regidora de Feminisme, Verònica Ruiz la convocatòria ha sigut un èxit, “l’aforament està al 100% i no queda cap plaça disponible”. 

La jornada, que se celebra al Celebrity Lledó, consta d’una ponència inaugural a càrrec de la sociòloga i escriptora Rosa Cobo Bedia, qui ha fet un repàs dels drets que han assolit les dones des de la transició fins a l’actualitat i quin paper han tingut les associacions en aquesta fita. 

El programa inclou dos taules temàtiques que tractaran sobre l’actualitat de les associacions de la ciutat atenent a la seua trajectòria i sobre quin paper volen assumir les associacions de dones en el futur immediat. Per a finalitzar, hi ha previst un taller més participatiu sobre el treball en xarxa de les associacions.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i la regidora de Feminisme, Verònica Ruiz, han sigut les encarregades d’obrir el congrés, que també ha comptat amb la presència de la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra.

Verónica Ruiz s’ha mostrat entusiasmada i satisfeta “per la resposta que hem rebut per part de les dones de la nostra ciutat des del minut u que convocàrem la celebració d’aquest I Congrés de Dones de Castelló”.

A més a més, la regidora responsable de la política feminista al municipi s’ha mostrat convençuda que “el congrés marcarà el camí per a seguir trobant-nos més vegades en la defensa i la visibilitat de les dones a la nostra ciutat”.

Oltra reivindica la capacitat de les dones per a "fer xarxa"

En la cloenda del Congrés, la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat que si "alguna cosa ens defineix socialment com a dones, és la capacitat de fer poble, de crear vincles familiars, veïnals, de cooperació i de suport mutu", de crear "'màtria'".

"Vivim un gran moment del feminisme i hem de continuar transformant la societat per a fer-la més igualitària i més inclusiva", ha defensat Oltra, qui ha animat a treballar per a "continuar transformant la societat", i a fer-ho "juntes, en xarxa, com estem fent".

També et pot interessar

stats