Castella i Lleó, Madrid i Navarra confirmen la detecció de casos de la variant delta plus

Catalunya també va anunciar en els últims dies que tenen confirmats casos d'aquesta nova variant del coronavirus

Test PCR en un laboratori
Test PCR en un laboratori / Reuters

Nous casos de la variant delta a Espanya. Castella i Lleó, Madrid i Navarra han confirmat aquest dimarts la detecció d'afectats per la variant delta plus de la Covid-19. Les tres autonomies se sumen a Catalunya, que fa dies va anunciar els primers afectats per aquesta variant que va aparéixer al Regne Unit el passat més de juliol.

La Comunitat de Madrid ha confirmat quatre positius i n'hi ha altres en estudi de la nova variant. Tot i la detecció, el conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, ha indicat que no hi ha una preocupació especial per aquesta variant.

Quatre casos de la nova variant delta plus de coronavirus han sigut confirmats fins a aquest dimarts a Castella i Lleó, segons ha informat la consellera de Sanitat d'aquesta comunitat, Verónica Casado.

D'aquests quatre casos, dos s'han localitzat a Valladolid i dos més a Segòvia, segons ha detallat en un desdejuni informatiu de Nova Economia Fòrum, en el qual ha assenyalat que la nova variant "sembla que és més infecciosa, amb més transmissibilitat, però no s'ha vist que tinga un defecte de resistència a la vacuna".

Casado ha dit que espera que l'augment de les xifres de contagis dels últims dies no apunten cap a una nova ona, encara que ha reconegut que "les dades són preocupants" i que "potser sobrepassem els 50 casos" per cada 100.000 habitants. En tot cas, ha declarat que l'experiència de tots aquests mesos indica que "no cal esperar als 150 o 200 casos per a prendre-hi decisions" i ara que ja s'han oferit les vacunes "a tothom", cal valorar l'ús del certificat Covid en algunes circumstàncies.

Navarra, finalment, ha comunicat el primer cas de la variant delta plus, segons informen diversos mitjans informatius.

Mentrestant, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha deixat clar aquest dimarts que a la Comunitat Valenciana no s'ha detectat cap cas d'aquesta variant.

També et pot interessar

stats