Barceló: "A la Comunitat Valenciana no s'ha detectat la variant delta plus"

La consellera recorda que per a analitzar la situació epidemiològica valenciana no s'ha de mirar només la incidència sinó també altres indicadors com la pressió hospitalària

Barceló, aquest dimarts
Barceló, aquest dimarts / À Punt NTC

La consellera de Sanitat Unviersal, Ana Barceló, ha explicat aquest dimarts en roda de premsa que a la Comunitat Valenciana no hi ha cap cas sospitós de variant delta plus. "A la Comunitat Valenciana no s'ha detectat la variant delta plus", ha incidit. Barceló ha respost així les informacions que apuntaven que hi havia alguns casos sospitosos en un moment en què Catalunya ja ha informat dels primers cinc casos i Madrid analitza alguns de sospitosos.

Barceló ha fet aquestes declaracions durant la roda de premsa de presentació de la campanya contra la grip. Campanya per a la qual Sanitat Universal ha adquirit enguany més dosis per a vacunar la població en previsió d'una presència del virus més gran a causa de la relaxació de les mesures de seguretat contra la Covid-19.

Al llarg de la roda de premsa, la consellera ha parlat de l'evolució de la pandèmia a la Comunitat Valenciana, després que ahir la incidència acumulada va superar la mitjana espanyola i es va situar prop dels 50 casos que marquen el risc mitjà. Barceló ha recordat que la dada de incidència acumulada no és l'única que es considera per a canviar el nivell de risc i, en aquest context, ha recordat que la pressió hospitalària és baixa.

La titular de Sanitat Universal també ha reiterat la importància que la major part de la població possibles es vacune contra la Covid. "La pandèmia no ha acabat. És important que reflexionem i siguem capaços d'entendre que això és un esforç col·lectiu. Encara hi ha un 10% de valencians i valencianes que s'haurien d'haver vacunat contra la Covid-19 i no ho han fet". I ha afegit que "la franja de 30 a 39 anys continua sent la que menys cobertura vacunal té. Queda un 21,6% de persones d'aquest grup sense cap dosi contra la Covid". La consellera, de fet, ha reiterat que continuen posant "totes les facilitats" en punts de vacunació aprofitant grans esdeveniments.

També et pot interessar

stats