Madrid estudia casos sospitosos de la variant delta plus dies després que Catalunya va confirmar els primers afectats

Els experts apunten que la variant AY.4.2. podria ser entre un 10 i 15% més transmissible que la delta, la qual ja és el doble de contagiosa que l'original

Imatge d'arxiu d'una infermera realitzant un PCR
Imatge d'arxiu d'una infermera fent un PCR

La Comunitat de Madrid estudia diverses casos sospitosos de la nova variant delta plus, un subtipus del coronavirus que va aparèixer per primera vegada al Regne Unit el juliol passat i que ja està estesa entre la població anglesa.

Segons els experts, AY.4.2, una "descendent" de la variant delta del coronavirus, podria ser entre un 10 i 15% més transmissible que aquesta, la qual ja és el doble de contagiosa que l'original SARS-CoV-2 i podria ser responsable ara de quasi el 10% de casos de Covid al Regne Unit.

El conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Enrique Ruiz Escudero, ha avançat en una entrevista en Onda Cero que "probablement" alguns dels casos que s'estan estudiant en el servei de microbiologia amb sospites seran positius. "La setmana passada es va incorporar el model de detecció d'aquesta variant i hi ha diversos casos en estudi que està determinant el servei de microbiologia", ha assenyalat. En el cas que hi haja positius, s'anunciarà demà i caldrà veure la relació que tenen els contagiats amb el Regne Unit per a verificar la procedència de la variant.

Cal recordar que dissabte passat, Catalunya va confirmar els primers casos de la nova variant. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va xifrar en cinc els primers casos positius, xifra que va considerar anecdòtica, però també va afegir que previsiblement aquesta dada creixeria.

També et pot interessar

stats