Castell de Castells canvia el nom de 14 carrers i recupera les denominacions tradicionals

Amb el canvi s'han eliminat les referències religioses, que han substituït per topònims històrics i mots tradicionals locals

Castell de Castell canvia el noms dels carrers / À Punt NTC

Castell de Castells, a la Marina Alta, no arriba als 500 habitants, però ha revolucionat el veïnat en canviar la nomenclatura de catorze carrers. Els responsables municipals han eliminat les referències religioses, que s'han substituït per topònims històrics de la localitat. A més, s'han valencianitzat totes les designacions dels vials.

Noms com el carrer Ferrer, la Costereta de Baix o el carrer de les Cases Noves són alguns dels noms tradicionals que ha recuperat Castell de Castells per a rebatejar els que des de fa anys tenien noms en honor de santes i sants.

Vicent Tomàs, l'alcalde de Castell de Castells, ha explicat a À Punt que, si la majoria dels veïns coneix els carrers per la denominació tradicional, és més lògic que aquesta siga la denominació.

El veïnat s'ha mostrat content amb aquests canvis perquè des de sempre havien utilitzat la nova enominació, heretada dels majors. Ho explica Teresa Bañó, veïna: ''No hem dit mai San Fernando ni San José, sinó que sempre hem dit el camí Figueretes, el camí Fondo o la Costereta.

Faustino Ruíz també explica que la gent del poble coneix el nom dels carrers pels noms antics, els tradicionals. I d'igual manera s'expressa el veí i regidor del PSPV-PSOE Toni Vaquer: ''Els carrers sempre han tingut noms tradicionals i, per tant, millor que recuperen els noms d'abans''.

Ara només falta que es materialitzen els canvis. L'únic carrer que mantindrà la denominació del santoral, és el de Sant Vicent, tan present als municipis valencians.

També et pot interessar

stats