Els casos d'Alzheimer poden triplicar-se en 2050

Les malalties neurodegeneratives com l'Alzheimer afecten 900.000 persones a Espanya, una de cada deu de més de 65 anys i un terç de les de majors de 85

Detall del mural de centre de dia Molí de Vila de Vila-real per a malalts d'Alzheimer
Detall del mural de centre de dia Molí de Vila de Vila-real per a malalts d'Alzheimer / Arxiu

Amb l'esperança de vida en augment i tenint en compte que afecta un terç dels majors de 85 anys, la malaltia d'Alzheimer podria triplicar-se en 2050 si no s'aconsegueix una cura abans, i afectaria més d'un milió i mig de persones a Espanya, i això podria col·lapsar el sistema sanitari.

És l'advertiment que llança la Fundació Pasqual Maragall amb motiu del Dia Mundial de l'Alzheimer, que se celebra aquest dimecres sota el lema "Un dia per a oblidar".

El missatge emfatitza la voluntat de l'organització d'esborrar aquesta data del calendari, cosa que significaria que ja s'ha curat aquesta malaltia neurodegenerativa.

La investigació va avançant però la cura encara està lluny i l'impacte assistencial de la demència va a l'alça. Actualment, s'estima que l'Alzheimer i les malalties neurodegeneratives en general afecten 900.000 persones a Espanya, una de cada deu de més de 65 anys i un terç de les de majors de 85.

L'Alzheimer ix als carrers amb uns murals a València

L'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de València (Afav) traurà aquest dimecres la malaltia als carrers mitjançant la iniciativa "Murals Urbans" per a commemorar el Dia Mundial de l'Alzheimer.

L'art urbà és el conductor d'aquesta campanya gràcies a la iniciativa de la càtedra Fundació Quaes de la Universitat Politècnica de València (UPV). La primera acció amb una mural de Vicente Marzal ha comptat amb la música de Two Halves.

Paral·lelament, la campanya "Un Post-it per l'Alzheimer 2022" inclou la tradicional taula informativa situada en la plaça de l'Ajuntament, que aquest dimecres es convertirà de 9 a 14 hores en punt de trobada per a la ciutadania i les entitats que volen col·laborar.

També et pot interessar

stats