Identifiquen dos biomarcadors per al diagnòstic precoç de l'Alzheimer

Els marcadors podrien indicar si una persona té un elevat risc de desenvolupar la malaltia

Identifiquen dos biomarcadors per al diagnòstic precoç de l'alzheimer
Identifiquen dos biomarcadors per al diagnòstic precoç de l'Alzheimer / BBRC

Un estudi liderat per la Fundació Pasqual Maragall, l'Institut Hospital de la Mar d'Investigacions Mèdiques i la Universitat de Göteborg (Suècia) ha identificat dos nous biomarcadors en sang que capten millor els primers indicis de l'Alzheimer per a diagnosticar-lo precoçment.

Es tracta dels biomarcadors sanguinis p-tau217 i el p-tau231, idonis per a indicar canvis cerebrals relacionats amb la proteïna amiloide en persones que encara no manifesten símptomes cognitius, de manera que es pot detectar de manera precoç si una persona ja des de la mitjana edat té un elevat risc de desenvolupar Alzheimer.

La investigació, que dins de la Fundació Pasqual Maragall encapçalava el Barcelonaβeta Brain Research Center (BBRC), ha sigut publicada en la revista Nature Medicine. Aquesta troballa ajudarà a impulsar assajos clínics sobre la fase preclínica de la malaltia i, a més, l'anàlisi de biomarcadors en sang és un procediment econòmic i no invasiu amb un gran potencial per a ajudar al procés diagnòstic de l'Alzheimer.

Per a dur a terme aquesta comparació directa entre els principals indicadors es va analitzar el comportament dels mateixos en quasi 400 participants que formen part de l'Estudi Alfa.

També et pot interessar

stats