Casa Caritat adverteix que la pandèmia convertirà en crònica la pobresa dels col·lectius vulnerables

L’ONG adverteix que el panorama que deixa la crisi “és extremadament preocupant” perquè molta gent està perdent els ingressos.

Personal de Casa Caritat fent un repartiment de productes alimentaris durant l'estat d'alarma
Personal de Casa Caritat fent un repartiment de productes alimentaris durant l'estat d'alarma / Casa Caritat

La pandèmia convertirà en crònica la pobresa dels col·lectius més vulnerables i augmentarà el volum d’usuaris que demanaran suport a Casa Caritat de València. És el que pronostica aquesta ONG en constatar que moltes d’aquestes persones "perden la faena i els ingressos, per la qual cosa el seu panorama és extremadament preocupant".

"Les persones en risc d'exclusió social són les grans oblidades d'aquesta pandèmia”, ha remarcat el president de Casa Caritat, Luis Miralles. El responsable de la institució ha afegit que en els albergs que gestiona l’entitat hi ha “famílies amb menors, persones majors o amb problemes de salut, gent que no té un allotjament o accés a aliments sense l’ajuda d'entitats com Casa Caritat, i que, a més, necessiten un acompanyament per a continuar treballant als tallers i les sessions individualitzades per a l'adquisició d'habilitats socials i facilitar-ne la normalització", ha aclarit.

A més, a través de mitjans telemàtics, Casa Caritat ha atès "totes les necessitats d’aquestes persones, com per exemple és el cas de les 150 famílies dels xiquets de les nostres Escoles Infantils, que per la pandèmia s'han quedat sense classes i sense servei de menjador”.

Informació per als tràmits

La demanda d’informació és una altra de les necessitats que ha detectat el personal de Casa Caritat: “Ens telefonen per a demanar tot tipus d'informació, des d'assessorament sobre els vals menjador, sol·licitud de bolquers, gestió de prestacions o ajudes per a poder pagar els seus lloguers", ha indicat el president de Casa Caritat.

Casa Caritat ha repartit prop de 6.000 racions d'aliments i ha realitzat més de 1.500 atencions per via telemàtica amb persones que els han sol·licitat ajuda durant el primer mes de l'estat d'alarma. En l'actualitat, l'ONG allotja més de 120 persones als albergs de la Petxina i als mòduls de famílies i convalescents situats al barri de Benicalap.

A banda d’aquests serveis, l’ONG manté el servei de menjador per a les persones allotjades als albergs. A les persones que disposen d’un habitatge els reparteixen un paquet setmanal d'aliments perquè es puguen quedar confinats als domicilis.

També et pot interessar

stats