Les carreteres valencianes esperen vora 900.000 desplaçaments en l’operació eixida de l’estiu

L’AP-7 i l’A-7, així com l’A-3 i l’A-31, són algunes de les vies que esperen més trànsit des d’aquest divendres fins diumenge de vesprada

L'autovia A-3, una de les vies que més congestionada estarà durant aquest cap de setmana, en una imatge d'aquest divendres de matí
L'autovia A-3, una de les vies que més congestionada estarà durant aquest cap de setmana, en una imatge d'aquest divendres de matí / DGT
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
01 de juliol 2022 - 09:25 Actualitzat: 01 de juliol 2022 - 11:36

Amb el primer de juliol, arranca el període de vacances per excel·lència i, per tant, l’operació eixida, que s’allargarà fins a la mitjanit de diumenge. El 20% dels quatre milions i mig de desplaçaments previstos per les carreteres espanyoles es concentraran a la Comunitat Valenciana.

Les carreteres amb més intensitat de trànsit seran la nacional 332, l'AP-7 i l’A-7, que travessen tota la Comunitat Valenciana de nord a sud, l'A-3, perquè absorbeix els desplaçaments del centre de la península fins a la costa, i l'A-31, que va des del centre de la península fins a Alacant.

Com és habitual, es vigilaran els comportaments dels conductors a peu de carretera i per l'aire, però amb una novetat: s'incorporen a la vigilància 34 motos camuflades de la Guàrdia Civil com a prova pilot. Circularan els caps de setmana per les zones de més sinistralitat de motoristes.

Una dotzena de mitjans aeris

El dispositiu també disposa de 39 drons i més de 1.300 radars. Un total de 245 càmeres vigilaran que els conductors no utilitzen el telèfon al volant i que porten el cinturó. Una dotzena d’helicòpters completen el dispositiu de la DGT.

Tota aquesta vigilància es desenvoluparà en paral·lel a la campanya de Trànsit, que posa l'atenció en els atropellaments. L'any passat moriren més d'un centenar de persones per aquest motiu. La campanya recrea accidents reals, protagonitzats per rostres famosos, com el de la cantant Aitana o l'actor Eduard Fernández.

També et pot interessar

stats