Si portes la compra al seient posterior, et poden multar amb 200 euros

La DGT indica que qualsevol paquet solt a l'interior del vehicle pot resultar perillós, ja que en cas d'impacte o frenada pot eixir amb violència i lesionar els passatgers

Bosses de compres en el seient posterior d'un automòbil
Bosses de la compra al seient posterior d'un automòbil / Shutterstock

Eixir del supermercat, arribar al cotxe i deixar les bosses ràpidament als seients de darrere és una pràctica que es pot veure sovint als aparcaments de qualsevol supermercat. No obstant això, el que molts desconeixen és que portar les bosses als seients i no al maleter els pot eixir car: 200 euros de multa.

La DGT indica que el que estàs fent és comprometre la teua seguretat, ja que qualsevol paquet solt a l'interior del vehicle pot resultar perillós en cas d'impacte. Les llandes de cervesa, la llet, el pot de detergent o un xicotet paquet de galetes es poden convertir en un projectil si hi ha un accident de trànsit.

En cas d'una forta frenada, els objectes que hi haja a l'interior de la bossa poden eixir amb violència i lesionar els passatgers del vehicle a causa del significatiu augment de pes de qualsevol objecte si es frena bruscament.

Aquesta infracció està reflectida en l'article 14 del Reglament General de Circulació, "Disposició de la càrrega", que especifica que la càrrega transportada en un vehicle "no ha d'arrossegar-se, caure totalment o parcialment o desplaçar-se de manera perillosa".

També indica que la càrrega no pot "comprometre l'estabilitat del vehicle" i que en cas que s'incomplisquen qualsevol d'aquests preceptes pot suposar una multa de 200 euros. Un exemple d'això seria la compra del supermercat, però també les maletes, les motxilles i altres elements.

Multa per limitar la visibilitat

I compte ara amb els viatges familiars que es fan durant les vacances d'estiu, ja que els agents també et poden multar si qualsevol element en limita la visibilitat. Un fet que passa molt sovint quan el cotxe va ple a vessar.

La sanció també és de 200 euros, segons l'article de la DGT que diu que "el conductor d'un vehicle està obligat a mantindre la seua pròpia llibertat de moviments, el camp necessari de visió i l'atenció permanent a la conducció que garantisquen la seua pròpia seguretat, la de la resta dels ocupants del vehicle i la dels altres usuaris de la via".

A aquest efecte, afegeix l'article que "haurà de cuidar especialment de mantindre la posició adequada i que la mantinguen la resta dels passatgers, i l'adequada col·locació dels objectes o animals transportats perquè no hi haja interferència entre el conductor i qualsevol d'ells".

Portar el cotxe molt carregat també comporta altres riscos, com ara que un objecte caiga a la via. La multa ascendeix a 500 euros, ja que suposa un perill per a la resta d'usuaris.

També et pot interessar

stats