Normalitat a les carreteres valencianes durant les primeres hores de l'operació eixida de Nadal

Pel territori passaran quasi la quarta part dels moviments del conjunt d’Espanya, bona part motivats pels viatges a les segones residències

L'A-3, en la imatge, serà una de les vies més congestionades aquestes festes de Nadal perquè absorbeix els desplaçaments del centre de la península fins al nostre territori
L'A-3, en la imatge, serà una de les vies més congestionades perquè absorbeix els desplaçaments del centre de la Península fins al nostre territori / Jesus Hellín (Europa Press)

Segons ha informat la DGT, aquesta vesprada s'ha registrat una congestió de 5 quilòmetres en l'A-7 a l'altura de Rafelbunyol, concretament a l'altura del bypass, entre aquest municipi i la partida de Gausa, a Puçol (Horta Nord), en sentit a Alacant, a causa d'un accident en què han estat implicats diversos vehicles. A més, a la coneguda com a pista de Silla, a l'entrada de València, hi ha hagut deu quilòmetres de retenció a causa d'un cotxe avariat, entre les 13:40 i les 16:00 hores.

Les carreteres valencianes esperen més de quatre milions de desplaçaments durant les festes de Nadal: els primers aquest divendres, quan s’inicia l’operació especial de trànsit. Per les vies del nostre territori passaran el 22% dels desplaçaments previstos al conjunt d’Espanya, segons les dades de la delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana.

Bona part d’aquests moviments seran per a acudir a segones residències o a les zones amb atractius nadalencs o hivernals, a més de les zones comercials.

La delegada del govern a la Comunitat Valenciana ha fet una crida per a extremar les precaucions i ha recordat la importància de no consumir ni alcohol ni drogues. "La conducció és una activitat que requereix la màxima atenció. L'alcohol i les drogues són incompatibles amb la conducció", ha assenyalat.

Els desplaçaments més primerencs es registraran divendres i l’operació especial de trànsit s’allargarà fins al 8 de gener, atés que l’últim dia festiu, el de Reis, cau divendres.

En aquesta operació especial, la DGT compta amb la màxima disponibilitat de mitjans humans (agents de la Guàrdia Civil, personal dels centres de gestió de trànsit, patrulles d'helicòpters i personal de manteniment de les carreteres), que s'encarregaran de facilitar la mobilitat del trànsit i atendre els incidents que puguen sorgir.

Paral·lelament s'intensificaran els controls de velocitat i alcoholèmia com a instrument per a previndre sinistres viaris.

També et pot interessar

stats