La carretera fantasma de Benaguasil

Els alcaldes del Camp de Túria demanen que es reprenga una obra que està sis anys paralitzada

Una carretera que no porta enlloc / À Punt NTC

A Benaguasil, al Camp de Túria, hi ha una carretera que no porta enlloc. És l'autovia CV-50, al pas pel municipi. La construcció, licitada el 2008, es va paralitzar l’any 2015. Sis anys després, alguns alcaldes de la zona demanen que es reprenga per a millorar les comunicacions, connectar amb l'A-3 i, de pas, donar més vida als pobles de la comarca.

Ximo Segarra, l’alcalde de Benaguasil, explica que només els separen 22 quilòmetres per connectar amb l'A-3, l’autovia amb direcció a Madrid. “L'activitat econòmica i els llocs de treball estan on hi ha infraestructures. Això serveix d'enllaç, però també per a donar vitalitat a tots els pobles del costat. Des de Benaguasil fins a Xest o Xiva”, ha explicat. 

També altres alcaldes de la zona reivindiquen la necessitat d'aquesta via per a millorar les comunicacions. El municipi de Vilamarxant, per exemple, es beneficiaria gràcies a la desviació de bona part del trànsit de dins del poble.

Héctor Troyano, l'alcalde, afirma que “per a connectar el nord de la comarca del Camp de Túria amb l'A-3 cal passar necessàriament per Vilamarxant.” Un inconvenient per als veïns del poble, ja que Troyano assegura que “és una carretera que sempre està embossada, suposa molèsties per als veïns, contaminació”. Així ho manifesten també els habitants, com Salvador García, veí de Vilamarxant, que lamenta que el trànsit està “tot el dia, sense parar: això és un caos”: 

Aquesta infraestructura sense finalitzar no només permetria reduir el trànsit en municipis com Vilamarxant, sinó que a més afavoriria el desenvolupament del teixit industrial de tota aquesta zona del Camp de Túria i dels Serrans.

“Que les autovies arriben prop dels pobles despoblats fa que la gent vulga viure als nostres municipis. A més, als nostres pobles agrícoles és necessari tindre bones comunicacions perquè les nostres taronges i mandarines valguen més”, explica Sandra Turégano, alcaldessa de Pedralba, als Serrans.

Els regidors de les poblacions de la zona demanen que es reprenga el projecte i que s'acabe el tram d'autovia fins a Xiva, per millorar les connexions i augmentar les possibilitats de creixement d'aquestes comarques.

També et pot interessar

stats