Carlos Fabra declararà en la causa oberta pels terrenys del camp de golf de Borriol

S'investigava un acord de compravenda que s'hauria tancat per un preu molt inferior al valor real

Imatge d'arxiu de Carlos Fabra a les portes dels jutjats de Castelló
Imatge d'arxiu de Carlos Fabra a les portes dels jutjats de Castelló / À Punt NTC

El jutjat d'instrucció número 4 de Castelló ha acordat citar a declarar Carlos Fabra i dos investigats més en la causa que segueix el tribunal per delictes societaris en relació amb la compra d'uns terrenys de Golf del Mediterráneo SA per part de la mercantil Golf Borriol SL, causa que es va reobrir el novembre de 2020.

El jutjat ja va acordar fa temps prendre nova declaració als investigats —entre ells, qui va ser president de la Diputació de Castelló i del PP provincial, Carlos Fabra— però aquests van recórrer les citacions davant l'Audiència Provincial, que ha confirmat la decisió del jutjat. Així ho han explicat aquest dimecres fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, que han assenyalat que encara no es coneix la data de la declaració.

Sos socis de l'empresa Golf del Mediterráneo SA van denunciar en 2016 presumptes irregularitats comeses per altres nou socis de l'empresa, entre ells Fabra, i es van obrir llavors les diligències prèvies d'investigació per un presumpte delicte societari. Aquests sostenien que s'havia arribat a acords "lesius" que van permetre adquirir per 425.000 euros uns terrenys que estaven valorats en 9,6 milions d'euros.

S'investigava un acord de compravenda aconseguit per l'empresa amb Golf Borriol SL, vinculada a la família del jugador de golf Sergio García, el qual, segons la denúncia, s'hauria tancat per un preu molt inferior al valor real. En 2017, el jutjat va acordar arxivar provisionalment la investigació, i l'Audiència Provincial va confirmar aquest arxiu. No obstant això, posteriorment, en incorporar-se noves proves, la Fiscalia va sol·licitar la reobertura de la causa i es va atendre aquesta petició, per la qual cosa continua activa.

L'Audiència de Castelló va condemnar Fabra en una sentència de 2013 —dictamen que va confirmar un any més tard el Tribunal Suprem— a quatre anys de presó i al pagament d'una multa d'1,4 milions d'euros com a autor de quatre delictes fiscals. L'exmandatari del PP de Castelló roman allunyat de la vida política després d'eixir de la presó d'Aranjuez (Madrid) el maig de 2016, on va ingressar al desembre de 2014 després d'haver sigut considerat culpable.

També et pot interessar

stats