La jutgessa del cas Aerocas obri juí amb jurat a Carlos Fabra i l’expilot Àlex Debon

La magistrada investiga la relació de pagaments al polític per part de l'esportista amb els contractes de patrocini subscrits amb el seu equip per l'aeroport

L'expresident de la Diputació de Castelló Carlos Fabra en una imatge d'arxiu
L'expresident de la Diputació de Castelló Carlos Fabra en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La titular del jutjat d'instrucció número 3 de Castelló ha obert una causa amb jurat per un presumpte delicte de suborn contra l'expresident de la Diputació de Castelló Carlos Fabra i l’expilot de motociclisme Àlex Debon, en el marc de la investigació pels contractes de patrocini signats entre l'empresa de capital públic que gestiona l'aeroport de Castelló, Aerocas, amb l'esportista.

La magistrada investiga la relació de pagaments al polític per part de l'esportista amb els contractes de patrocini subscrits amb el seu equip per l'aeroport de la província. De moment, arxiva provisionalment les diligències per a l'exdirector i onze antics consellers de la societat pública que gestiona el centre aeroportuari.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia, així s'estableix en la interlocutòria notificada aquest dijous a les parts, en la qual s'acorda d'altra banda el sobreseïment provisional de les diligències obertes en 2016 contra el mateix Carlos Fabra ―que presidia el consell d'administració d'Aerocas― l'exdirector general i onze antics consellers de l'esmentada societat quant als possibles delictes de prevaricació i malversació.

Igualment, la resolució declara extingida per defunció la responsabilitat criminal i arxiva definitivament el cas per a un altre antic conseller.

La magistrada entén que hi ha “indicis racionals suficients” que Debón, director del Team Aprilia Racing i administrador de l'empresa Motosport69, va pagar a Carlos Fabra entre 2010 i 2013 un total de 360.000 euros “en consideració a la quantitat total de 3.653.000 euros que aquell va percebre pels contractes de patrocini esportiu, a canvi de serveis de publicitat, que va subscriure amb l'entitat Aerocas a través del seu president” (el mateix Carlos Fabra) “el que vindria a suposar un 10% de comissió”.

Alguna d'aquestes transferències bancàries, que tenien com a concepte “préstec”, es van fer dies després d'un pagament d'Aerocas SLU a Motosport69.

De conformitat amb el criteri del ministeri fiscal, la instructora conclou que els fets podrien constituir un delicte de suborn, la competència del qual per al seu enjudiciament correspon al tribunal del jurat, per la qual cosa acorda continuar la causa i ajustar el procediment als tràmits previstos en la llei del jurat.

En canvi, sobreseu provisionalment les diligències contra Fabra, l'exdirector general i onze antics consellers d'Aerocas després que la Fiscalia informara que no hi ha elements suficients per a acusar-los per delictes de prevaricació i malversació en relació amb l'aprovació dels contractes de patrocini.

També et pot interessar

stats