‘Zoom’ repassa les llums i les ombres de Carlos Fabra, l'expresident de la Diputació de Castelló

L'espai de reportatges d'investigació d'À Punt indaga en la controvertida figura política i personal de l'empresari i polític valencià

Carlos Fabra, ex president de la Diputació de Castelló
Carlos Fabra, ex president de la Diputació de Castelló
10 de desembre 2021 - 13:20

En 1995, Carlos Fabra va ser nomenat president de la Diputació de Castelló. Des d'aqueix moment, va acaparar l'atenció política, cívica i mediàtica, però com és en realitat aquest polític i empresari valencià? Zoom, l'espai de reportatges d'investigació d'À Punt, analitza la figura professional, política i personal d'aquest castellonenc que va ser processat judicialment per diversos delictes de tràfic d'influències, suborn i cinc delictes fiscals i condemnat en 2013 a quatre anys de presó per defraudar 700.000 euros d'Hisenda.

Carlos Fabra va ser nomenat president de la diputació castellonenca durant 16 anys. En aqueix temps, va dur a terme projectes envoltats de polèmica com l'aeroport de Castelló. Per què va tardar més de quatre anys a posar-se en marxa? Era una infraestructura necessària? Com va aconseguir quadruplicar el seu patrimoni en tan poc temps?

L'espai s'acostarà, també, a la seua política de rostre amable i, sovint, pròxima a postures que molts consideren despòtiques. El programa es preguntarà si ha acabat el ‘fabrismo’ a Castelló i si s'ha retirat definitivament de la política. Així mateix, ‘Zoom’, amb Bérnar Giménez al capdavant de l'equip, farà un recorregut per la seua figura política, plena d'èxits notables en les eleccions autonòmiques, municipals i generals fins i tot quan estava sent investigat per diversos delictes.

L'any 2003, es va interposar la primera demanda contra l'expresident i 10 anys després va arribar la sentència de l'Audiència de Castelló, que el va condemnar a quatre anys de presó. Què va passar en aqueix interval de deu anys? Aquestes i moltes altres qüestions tractaren de trobar resposta en el nou passe de ‘Zoom’.

També et pot interessar

stats