Aconsegueixen desencallar i reflotar el iot de la platja de Pinedo

El vaixell va encallar dilluns passat, quan es dirigia al Club Nàutic de València

El iot ha arribat este diumenge de vesprada a la Dàrsena de Llevant del Club Nàutic de València
El iot ha arribat este diumenge de vesprada a la Dàrsena de Llevant del Club Nàutic de València / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
06 de juny 2024 - 12:58 Actualitzat: 09 de juny 2024 - 20:18

Este diumenge de vesprada han acabat amb èxit les tasques per a desencallar i remolcar a port el iot de 20 metres encallat des de dilluns a la platja de Pinedo, a València. L'embarcació ha arribat finalment este diumenge de vesprada a la Dàrsena de Llevant del Club Nàutic de València.

La pujada de la marea d'este dissabte de vesprada ha ajudat als treballs dels operaris, que este matí havien aconseguit moure el vaixell i encarar-lo a la platja, per a després arrossegar-lo mar endins fins que recuperara la flotabilitat.

En l'operació han utilitzat dos excavadores per a retirar l'arena —una des de terra i una altra en una plataforma flotant en la mar—, juntament amb un vaixell remolcador al qual li han enganxat una cadena per a estirar el iot.

Divendres de vesprada, la maquinària terrestre va començar a excavar els voltants del iot per a crear un canal que facilitara el procés. No obstant això, es va constatar que era una "tasca complicada", ja que el vaixell estava "prou" encallat a l'arena. Per això, els treballs, dirigits per l'empresa contractada per l'armador, amb la supervisió de la Capitania Marítima, van continuar.

La Capitania Marítima de València va donar llum verda al pla de l'armador per a reflotar el iot Nordic Lily, amb bandera de la Gran Bretanya, que va encallar dilluns a la platja de Pinedo quan es dirigia al Club Nàutic, per circumstàncies que s'estan investigant, si bé la primera inspecció va detectar una via d'aigua a bord.

El reflotament, el remolc, les tasques d'assegurar la zona i la reposició de la platja a l'estat original aniran a càrrec del propietari del iot, segons ha indicat la delegació del govern espanyol. La delegació de Platges de l'Ajuntament de València ha ordenat acordonar la zona "per seguretat" a causa de l'acumulació de curiosos que han acudit a veure i fotografiar l'embarcació, que s'ha convertit en una atracció turística.

També et pot interessar

stats