Capitania Marítima de València investiga les causes per les quals el iot va quedar encallat a la platja

Les operacions de remolc s'han paralitzat i, de moment, no es podrà reflotar el iot perquè s'ha detectat una via d'aigua a l'interior del vaixell

Iot Nordic Lily encallat a la platja de Pinedo
Iot Nordic Lily encallat a la platja de Pinedo / Ministeri de Transports

El Ministeri de Transports, a través de la Capitania Marítima de València, investiga per què el iot Nordic Lily, amb bandera de la Gran Bretanya, va quedar encallat dilluns al migdia a la platja de Pinedo quan es dirigia al Club Nàutic de València.

En la inspecció de l'interior de vaixell que va fer ahir de vesprada Capitania Marítima, es va detectar una via d'aigua a bord. Per això, les operacions de remolc previstes a primera hora d'este matí, quan s'esperaven millors condicions meteorològiques, s'han paralitzat i, de moment, no serà possible reflotar el iot.

La Capitania no autoritzarà el remolc fins que no es facen les reparacions temporals que permeten reflotar el vaixell amb garanties de seguretat.

A més a més, l'òrgan de Transports obrirà un expedient sancionador si en la investigació detecta negligències per part del capità del iot. Precisament el capità va ser evacuat anit a l'Hospital de La Fe de València amb l'helicòpter de Salvament Marítim. Els altres dos tripulants del iot continuen a bord.

També et pot interessar

stats