Prohibit el bany al costat del iot encallat a Pinedo per l'afluència de curiosos

Capitania Marítima ha informat que no autoritzarà el remolc fins que no es facen les reparacions temporals que permeten reflotar el vaixell

El iot encallat a la platja de Pinedo, en imatges / À Punt NTC

A la platja de Pinedo, a València, continua encallat a vora mar un iot de luxe de vint metres d'eslora, amb bandera britànica i valorat en més de quatre milions d'euros. Al seu interior encara hi ha dos persones. El Ministeri de Transports investiga com ha arribat fins ací i, mentrestant, el vaixell continuarà en la mateixa localització perquè les operacions de remolc, de moment, estan paralitzades per una via d'aigua detectada a l'interior.

Capitania Marítima ha explicat que no autoritzarà el remolc fins que no es facen les reparacions temporals que permeten reflotar el vaixell amb garanties de seguretat. A més, ha advertit que s'obrirà un expedient sancionador si en la investigació es detecta alguna negligència. Capitania Marítima ha rebut a última hora del matí el pla de reflotació de l'armador del vaixell Nordic Lily, de bandera de la Gran Bretanya. I ha remarcat que abans d'autoritzar la reflotació, analitzarà el pla per a confirmar que compleix amb les normes de seguretat marítima i de navegació.

S'ha prohibit el bany perquè a vora mar no falten els curiosos que volen observar i fotografiar este iot, molts sorpresos, i no falta qui en vol tindre un com este. "És una cosa molt estranya que estiga ací", ha manifestat un dels veïns de la localitat. "Mai havíem vist res paregut", ha coincidit a dir una altra veïna. "Això no crec que ho torne a veure jo en la vida", ha assegurat una tercera, després de veure el iot a la vora de la mar.

També et pot interessar

stats