Primer campionat de gossos detectors d'estupefaents, a Oriola

La Policia Local vol que el pròxim any també hi participen els gossos d'altres cossos de seguretat.

Els animals disposen de huit minuts per a detectar on han amagat la droga.

La Policia Local d'Oriola ha celebrat el dia de la patrona amb un concurs de gossos detectors d'estupefaents. Hi han participat gossos de la Policia Local d'onze municipis de la Comunitat Valenciana.

Els animals disposen de huit minuts per a rastrejar altres tants vehicles i detectar on han amagat dos paquets amb succedànies compostes a base d'heroïna, cocaïna o haixix. Per a reproduir la manera d'actuar més habitual que tenen els traficants, l'olor de la droga l'han camuflada amb pilotes i altres objectes de plàstic, cosa que obliga els gossos a dissociar olors.

La complicitat entre guies i gossos s'evidencia en les proves interiors i en les proves exteriors, ja que és important fer-ho bé en els dos escenaris per a ser el millor gos policia del concurs. Tant agents com gossos necessiten un ensinistrament molt intens, abans d'aconseguir la destresa suficient per a portar a terme les seues tasques, entre les quals es compten rescatar persones i detectar drogues.

Als municipis valencians cada vegada hi ha més unitats canines que complementen el treball dels agents i les agents de la policia local. A Oriola esperen que l'any que ve també participen en el concurs gossos d'altres cossos de seguretat.

També et pot interessar

stats