La campanya de vacunació repesca mig milió d'indecisos des de l'1 d'octubre a Espanya

3,9 milions de persones encara no han rebut cap dosi de l'antídot contra la Covid

Punt de vacunació Covid al costat de Mestalla
Punt de vacunació Covid al costat del Mestalla / Xavier Carrau

La campanya de vacunació ha aconseguit atraure mig milió d'indecisos des de l'1 d'octubre passat, si bé encara queden 3,9 milions de persones a Espanya que no han rebut cap dosi.

Així es desprén dels informes diaris del Ministeri de Sanitat, que continua fent una crida als ciutadans perquè es vacunen contra el coronavirus per l'augment de contagis, que ha portat diverses comunitats autònomes, inclosa la Comunitat Valenciana, a posar damunt la taula la implantació del certificat Covid en diferents activitats, des de l'oci nocturn fins a les visites hospitalàries.

38.209.702 d'espanyols tenen almenys una dosi de la vacuna, i d'ells, 37.519.860 (el 79,1% de tota la població) han completat la pauta. En termes de població vacunable, és a dir els majors de dotze anys, aquesta dada representa que el 89,1% dels espanyols ja té la immunitat.

L'1 d'octubre passat havia completat el procés el 77,2% de la població total i un total de 37.680.085 de ciutadans tenia havien rebut almenys una dosi (el 79,4% població).

A la Comunitat Valenciana el 89,7% dels majors de 12 anys tenen la pauta completa (un 79,6% de la població total) i el 91,1% almenys una dosi (un 80,8% de la població total).

En tot Espanya 3.910.125 de persones, dels 47,3 milions d'espanyols, no té encara cap dosi. Des de l'1 d'octubre passat s'han vacunat –o almenys ha iniciat el procés– mig milió fins ara indecisos. La major part dels no vacunats tenen entre 20 i 49 anys.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha insistit en la importància de continuar "captant" aquest grup perquè puguen protegir-se del virus després d'apuntar al fet que al voltant del 60 per cent dels ingressats a les unitats de vigilància intensiva són pacients que no ho havien fet.

La campanya continua en marxa. A Catalunya s'ha animat lleugerament gràcies a l'aplicació del certificat Covid, especialment en el grup més endarrerit (de 20 a 34 anys) amb 4.000 vacunacions més aquesta setmana respecte de l'anterior.

A la Comunitat Valenciana la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha explicat recentment que vora 50.000 ciutadans han manifestat "obertament" a la conselleria "que no es volen vacunar i que no volen rebre més missatges" de la Generalitat en què se'ls convida a posar-se alguna de les vacunes contra la Covid-19.

Segons la consellera, el grup d'edat de 29 a 39 anys és el que "més falla" en vacunació en la comunitat, encara que es desconeixen els motius.

El govern valencià és un dels que està estudiant quan i on implantar el certificat Covid, abans de demanar l'aval judicial

Aquest certificat europeu també està pendent a Aragó, Navarra i el País Basc, una vegada que la justícia ho ha avalat a Galícia per a les visites als hospitals, que se suma al que estava vigent en aquesta comunitat per a l'oci nocturn.

També et pot interessar

stats