Vora 50.000 valencians diuen a Sanitat que no volen vacunar-se contra la Covid-19

Barceló ha explicat que el grup de població més reticent és el de 29 a 39 anys, però la Conselleria en desconeix els motius

Punt de vacunació mòbil instal·lat en el festival de Les Arts, a València
Punt de vacunació mòbil instal·lat en el festival de Les Arts, a València / Europa Press

Uns 50.000 valencians i valencianes, vora un 1% de la població total, han comunicat "obertament" a la Conselleria de Sanitat Universal que no volen vacunar-se contra la Covid-19 ni rebre més missatges per part de la Generalitat en què se'ls convida a fer-ho. Són xifres que ha donat a conéixer aquest dimecres la consellera, Ana Barceló, en un moment marcat pels repunts de la pandèmia a tot Espanya i Europa. 

Segons ha explicat la responsable de la sanitat valenciana, el grup d'edat més reticent a posar-se la injecció és el de 29 a 39 anys. El govern valencià en desconeix els motius. Aquest col·lectiu té la particularitat, ha recordat Barceló, que és el que "més socialitza, més interactua i més mobilitat té". L'índex de vacunació en aquesta franja, d'acord amb el darrer balanç de vacunació del Ministeri de Sanitat, està estancat en el 77% des de fa setmanes. Per això la Conselleria està centrant tots els esforços a acostar-los la vacunació aprofitant esdeveniments musicals i esportius, ja que considera que se'ls pot "incentivar".

Segons els càlculs del departament dirigit per Ana Barceló, a la Comunitat Valenciana queden encara vora mig milió de persones pendents de posar-se la injecció, vora un 10% de la població diana (és a dir, majors de 12 anys). Sobre el total d'habitants, el percentatge de població amb pauta completa (i totalment immunitzats davant de la Covid-19) frega el 80%. 

En incentivar la vacunació i captar les persones ressagades treballarà la Conselleria de cara a dates com la celebració del Black Friday el pròxim 26 de novembre, el pont de desembre o les festes de Nadal. Barceló ha detallat que per a aquesta primera cita comercial s'instal·larà, entre altres, un punt d'inoculació de vacunes en el cèntric carrer de Xàtiva de València. 

La Conselleria fa una crida per a recordar a la ciutadania que cal utilitzar mascareta dins dels comerços i quan no es puga mantindre la distància de seguretat, i també demana als establiments que controlen tant els aforaments com les entrades i les eixides. Tot amb la finalitat, ha remarcat la consellera, d'arribar a Nadal "en les millors condicions possibles".

Sobre la possible implantació del passaport Covid a la Comunitat Valenciana, Barceló ha explicat que l'opció encara està en estudi perquè, de moment, "no hi ha paraigua estatal" que hi done suport legal.

També et pot interessar

stats