Europa és l'únic continent on augmenten les morts per Covid-19

Les víctimes mortals creixen un 5% i la incidència de casos per cada 100.000 habitants és molt més elevada (230) que en qualsevol altra regió, segons l'OMS

El personal mèdic atén un pacient amb Covid-19 en la unitat de vigilància intensiva de l'hospital d'Havelhöhe a Berlín, Alemanya
El personal mèdic atén un pacient amb Covid-19 en l'hospital de Havelhöhe, Berlín / Fabrizio Bensch (Reuters)

Europa ha registrat en l'última setmana un augment del 5% de morts per Covid-19, mentre que en la resta de continents el nombre de decessos s'ha mantingut estable o ha disminuït, segons mostra l'últim informe epidemiològic de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Al continent americà les defuncions per aquesta causa ha descendit un 3%, a la regió de Pacífic occidental -que inclou la Xina- un 5% i en el Mediterrani oriental un 14%. En el sud i est d'Àsia -que abasta l'Índia- les morts en el context de la pandèmia han augmentat un 1%, i un 3% a l'Àfrica.

En l'àmbit global s'han registrat 50.000 morts addicionals, segons les notificacions de tots els països que rep l'OMS.

Un 6% més de contagis al món

El nombre de contagis ha augmentat un 6% a escala global. Per regions, l'increment ha sigut del 8% a Europa i a Amèrica, mentre que hi ha hagut un 33% menys de casos notificats des d'Àfrica.

A Europa, la incidència de casos per cada 100.000 habitants és molt més elevada (230) que en qualsevol altra regió. A Amèrica són de 74 casos per cada 100.000 habitants. Els països amb més casos en l'última setmana són els Estats Units, Rússia, Alemanya, el Regne Unit i Turquia.

El nombre de contagis a tot el món s'eleva a 252 milions des que el virus va començar a circular de manera intensa a la Xina fa 23 mesos.

També et pot interessar

stats