Troben el cos sense vida del menor desaparegut al Xúquer a Alzira

L'alcalde apunta que el riu no és una zona ni habilitada ni recomanada per al bany. La delegada del govern indica que les pluges recents han fet que el llit portara encara més corrent del que és habitual

Troben el cos del xiquet desaparegut al riu Xúquer en Alzira / Efe
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
14 de juny 2024 - 10:15 Actualitzat: 17 de juny 2024 - 10:25

Els serveis de rescat han trobat el cos sense vida de l’adolescent que se li havia perdut la pista dijous a la vesprada, quan es banyava en un tram del Xúquer a Alzira, prop del pont de Ferro. La delegada del govern espanyol, Pilar Bernabé, ha confirmat que a primera hora d'este divendres els submarinistes del Consorci Provincial de Bombers de València han localitzat el cos a la zona on els amics del menor l'havien vist per última vegada.

La delegada del govern ha agraït l'esforç de tots els serveis de rescat que han participat en la recerca, especialment els bombers submarinistes, que han hagut de buscar en una zona del riu "amb molta brutícia, després de les últimes pluges, i amb més corrent del que és habitual". "La visió era molt complicada", remarcava. 

La brutícia arrossegada per les últimes pluges ha dificultat la visibilitat als submarinistes dels bombers
La brutícia arrossegada per les últimes pluges ha dificultat la visibilitat als submarinistes dels bombers / Consorci de Bombers de València

Al menor se li va perdre la vista pocs minuts després de les set de la vesprada de dijous. L'alcalde d'Alzira, Alfons Domínguez, ha indicat que l’adolescent va anar a prendre el bany al riu amb altres dos amics. En un moment donat, no podia eixir de l’aigua, els dos amics que anaven amb ell van aconseguir eixir i, malgrat intentar ajudar-lo, no van poder. Precisament van ser ells dos els que van donar l'avís d'alarma i van reclamar ajuda.

Tot i que els adolescents van avisar els serveis d’emergències immediatament i que la proximitat de l’heliport del grup de rescat en altura dels bombers va fer que ràpidament este mitjà s’incorporara als efectius de terra, de policia i bombers que el buscaven, no ha sigut fins a este divendres al matí que han trobat el cos d'Adam.

El rius són perillosos, és una imprudència banyar-se en el riu sense coneixement ni sense tindre adaptada la zona Alfons Domínguez - Alcalde d'Alzira

El bany al riu no està prohibit, però no és una zona habilitada ni recomanada per a fer-ho, com indicava l'alcalde d'Alzira, Alfons Domínguez, malgrat que a la zona en què el menor va entrar a l’aigua hi ha un passeig fluvial a la vora del riu i un xicotet embarcador per a practicar piragüisme.

"Els rius són perillosos, és una imprudència banyar-se al riu sense coneixement ni sense tindre adaptada la zona", remarca als periodistes minuts després de confirmar-se la troballa del cos sense vida del xiquet de dotze anys. Alguns mitjans apuntaven que el menor que ha mort no sabia nadar, extrem que no ha confirmat la delegada del govern apel·lant a la investigació.

Bombers i policies que han participat en la recerca del menor, a qui finalment han trobat sense vida a primera hora d'este dimecres
Bombers i policies que han participat en la recerca del menor, a qui finalment han trobat sense vida a primera hora d'este dimecres / Consorci de Bombers de València

"Hi ha un xicotet port per a les piragües, es fan activitats, però sempre hi ha monitors pendents i unes altres condicions", afegia. El Xúquer, el riu més cabalós de la Comunitat Valenciana, té molt corrent al tram on es van endinsar el grup d'adolescents, el dels últims quilòmetres abans de la desembocadura a Cullera.

Baixada del cabal

En este sentit, Bernabé indicava que ha afavorit molt les tasques de recerca el fet que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer este dijous reduirà el cabal que ix del pantà de Tous, amb la intenció de baixar un poc el nivell del riu.

El tràgic succés ha passat al tram del riu que està al costat del recinte firal de la localitat i la ciutat esportiva, dos zones freqüentades pels menors, ja que eren integrants d'un club de futbol que utilitza eixes instal·lacions. No obstant això, Alfons Domínguez ha indicat que dijous els tres menors ni estaven convocats a la ciutat esportiva ni tampoc era una jornada especialment calorosa, "però el riu és molt atractiu", ha indicat.

L'Ajuntament d'Alzira decretarà un dia de dol oficial, dilluns, en senyal de solidaritat amb la família del menor mort. Eixe dia també es convocarà una concentració de silenci per al migdia, a les portes del consistori. Fonts municipals han traslladat un missatge de "fortalesa" a familiars i amics d'Adam per a afrontar estos moments complicats.

També et pot interessar

stats