Calviño rebutja posar per a una fotografia en un fòrum empresarial per ser l'única dona

La vicepresidenta primera i ministra ha complit el que ja va anunciar que faria fa uns mesos

Calviño rebutja posar per a una fotografia en un fòrum empresarial per ser l'única dona / À Punt NTC

La vicepresidenta primera i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha refusat fotografiar-se amb els organitzadors del primer fòrum sobre lideratge empresarial i directiu Madrid Leaders Forum per ser l'única dona, tal com havia advertit fa mesos que faria si es donava aquesta circumstància.

A l'entrada de l'esdeveniment organitzat per la Confederació Empresarial de Madrid CEIM-CEOE aquest dimarts, quan estava previst realitzar la fotografia oficial, la vicepresidenta ha comunicat al president de la patronal madrilenya, CEIM, Miguel Garrido, que no participaria en el posat.

Calviño reivindica així la presència de més dones en els esdeveniments i els debats polítics i empresarials. “Són molts els esdeveniments en els quals soc l'única dona perquè soc la ministra i no podem continuar considerant normal que no estiga present el 50% de la nostra població”, va dir el passat febrer quan va anunciar que no es tornaria a fer cap foto ni a participar en cap debat en què fora l'única dona i només perquè és ministra. 

Ser l’única dona en un món d’homes no és fàcil, com ha experimentat de primera mà la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, qui ha patit diversos exabruptes d’alts mandataris que l’han ignorada en cimeres i reunions. El primer a menysprear-la va ser el president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, que va relegar la política a un sofà en una reunió en què ell i el president del Consell Europeu, Charles Michel, ocupaven les dues cadires centrals de la sala, presidint la reunió.

Més recentment, el passat mes de febrer, el ministre d’Afers Estrangers d’Uganda, Haji Abubaker Jeje Odongo, va ignorar la mandatària europea durant el moment de les salutacions en una cimera entre la Unió Europea i la Unió Africana. El president francés Emmanuel Macron va haver d’intercedir perquè Odongo saludara Von der Leyen, però només va parlar una mica amb ella, sense donar-li la mà. 

També et pot interessar

stats