Un nou lleig a Von der Leyen del ministre d’Afers Estrangers d’Uganda: li nega la mà en un acte oficial

Només Macron crida l’atenció a Jeje Odongo, davant la inacció del president del Consell Europeu

El ministre d’Afers Estrangers d’Uganda nega la mà a Ursula von der Leyen en un acte oficial / Reuters

Un nou lleig a la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, en un acte oficial. Durant la cimera que està tenint lloc a Brussel·les entre la Unió Europea i la Unió Africana, el ministre d’Afers Estrangers d’Uganda, Haji Abubaker Jeje Odongo, ha negat la mà en la salutació a la mandatària europea. 

A l'hora de posar davant de la premsa, Jeje Odongo s’ha dirigit directament a saludar el president del Consell Europeu, Charles Michel, i el president de França, Emmanuel Macron, i ha obviat la presència de Von der Leyen. 

Finalment, Macron, qui també exerceix la presidència rotatòria de la UE, ha intercedit perquè el ministre ugandés saludara la dirigent, tot i que no li ha allargat la mà com ha fet amb el president francés i amb Michel.  

No és la primera vegada que Von der Leyen rep un tracte diferenciat per part d’un mandatari i també davant la presència de Charles Michel. L’abril passat, el president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, es va reunir amb els dirigents belgues: mentre que ella quedava desplaçada al costat de la sala en un seient secundari, el líder turc i el president del Consell Europeu ocupaven les dues cadires centrals de la sala i presidien la reunió. 

També et pot interessar

stats