La calor "alta" o "extrema" torna el cap de setmana i s’allargarà a les nits en huit comarques

El Baix Maestrat, el Baix Segura, el Camp de Morvedre, l’Alacantí, la Marina i la Plana tindran temperatures nocturnes per damunt dels 20 graus

Quatre joves es refresquen en la zona d'aigua de la Ciutat de les Arts de València
Quatre joves es refresquen a la zona d'aigua de la Ciutat de les Arts de València / Ana Escobar (Efe)

Després de la lleu treva que han donat les temperatures els últims dos dies, els termòmetres tornen a repuntar aquest cap de setmana. El mercuri pujarà de dia i en moltes comarques no donarà una treva ni tan sols de nit, quan s’esperen més vint graus, fins i tot per damunt dels 25 graus en alguns casos, el que es coneix com a nits equatorials i tòrrides, com han advertit des de la Conselleria de Sanitat Universal.

La calor "alta" o "extrema" torna a onze comarques durant el dia, la qual cosa ha portat Sanitat Universal a activar el nivell d’alerta sanitària per aquest motiu.

Dissabte, les temperatures màximes seran significativament altes en zones de l'interior i diumenge podrien arribar a 41 graus. La jornada de diumenge hi haurà calor de valent.

En concret, estan en alerta per altes temperatures el Baix Segura, el Comtat, el Racó d'Ademús, la Vall de Cofrents-Aiora, l'Alt Vinalopó, la Costera, la Marina Alta, la Plana d'Utiel-Requena, la Ribera Alta, la Safor i la Vall d'Albaida.

Les temperatures nocturnes per damunt dels vint graus faran que el Baix Maestrat, el Baix Segura, el Camp de Morvedre, l’Alacantí, la Marina Alta, la Marina Baixa, la Plana Alta i la Plana Baixa tinguen nits equatorials, amb temperatures per damunt dels vint graus, o inclús en alguns casos per damunt dels 25, cosa que complicarà dormir.

Els municipis afectats per aquesta alerta sanitària es poden consultar en aquest enllaç de la Conselleria de Sanitat Universal.

També et pot interessar

stats