El municipi de Calles s'allibera dels cotxes per a facilitar les converses a la fresca

Els carrers són estrets i la gent s'havia d’apartar cada vegada que passava un vehicle

Cada nit el veïnat de Calles conversa i juga al carrer sense preocupacions

Aquest estiu a la localitat de Calles el veïnat té la preferència, especialment entre les nou de la nit i les sis del matí, una franja horària en què el consistori ha decidit tallar la via principal perquè no entren vehicles. D’acord amb l’alcaldessa d’aquest municipi dels Serrans, Consuelo García, amb esta mesura es facilita eixir a la fresca durant la nit, un costum molt arrelat al poble. “A la majoria de carrers no es pot circular perquè són molt estrets, però per esta via principal sí, i cada vegada que passava un cotxe, el veïnat havia d’alçar-se i apartar-se, i això acabava generant un greuge comparatiu amb la resta”, ens explica.

El veïnat està encantat amb la mesura, saben que cap cotxe els molestarà si no és per una emergència. Per això no falten a la cita. “Eixir a la fresca és el millor que hi ha, i portar-se bé amb el veïnat”, explica Carmen Monleón, una de les tantes dones que ixen cada nit al carrer. 

Juguen al parxís o a la baralla, conversen cada dia sense esgotar els temes i, si la nit és agradable i estan a gust, trauen les taules i sopen al carrer. Per a moltes persones, és el millor moment del dia. “Recordem coses de quan érem joves, parlem del que ens ha passat durant el dia, contem acudits, els temes mai s’acaben”, ens diuen. 

Per a l’alcaldessa, aquest és un costum que s’ha de matindre i, per això, han pres aquesta decisió. “És el moment de deixar el mòbil i conversar amb la gent del carrer, és el moment de retrobar-nos amb la gent que, en moltes ocasions, sols veiem durant aquests dies d’estiu, és un moment molt bonic al poble”, conclou Consuelo García.

També et pot interessar

stats