Calero insisteix a dir que les Falles seran segures: "La Policia actuarà contra els comportaments insolidaris"

La reunió de coordinació del dispositu de seguretat per al compliment de les mesures Covid acorda reforçar els controls policials per a previndre aglomeracions i botellots en les festes

La delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, saluda responsables policials
La delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, saluda els responsables policials

Les forces de seguretat seran contundents contra aquells comportaments que no respecten la normativa Covid i siguen "insolidaris" durant les Falles de setembre. És el missatge que ha llançat la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, després de presidir una reunió de coordinació sobre el dispositiu de seguretat dels municipis que celebraran aquestes festes entre l'1 i el 5 de setembre. Són vora una quinzena, entre els quals hi ha la ciutat de València, considerada l'epicentre de les Falles. "Que no hi haja cap dubte que davant fets insolidaris, la Policia actuarà", ha assegurat Calero als mitjans de comunicació en eixir de la trobada.

En la cita també estaven presents, en representació de la Generalitat, la consellera de Justícia i Interior, Gabriela Bravo, i la titular de Sanitat Universal, Ana Barceló, així com autoritats de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional. Sobre la taula, totes les mesures de seguretat i les restriccions sanitàries que caldrà complir per tal que les Falles de setembre puguen celebrar-se sense contratemps i de manera segura, ha explicat la representant del govern espanyol a la Comunitat Valenciana. "Les forces i cossos de seguretat estaran per a donar seguretat", ha postil·lat.

Reforços policials i més controls

Calero ha destacat que en les últimes setmanes les juntes falleres dels municipis han estat treballant amb els governs locals perquè hi haja una "bona coordinació" entre tots els agents implicats en la festa, i també amb els diferents cossos que conformen el dispositiu de seguretat: la Policia Local, la Guàrdia Civil, la Policia adscrita a la Generalitat i la Policia Nacional. És la millor fórmula, ha dit, per a arribar a tindre "més àmbit d'acció". Cada comissió tindrà, a més, un agent Covid que vetlarà pel compliment de la normativa sanitària, ha recordat.

Des de la Generalitat asseguren que s'incrementaran els efectius policials dedicats a la vigilància i al control de les mesures de seguretat. En aquest sentit, s'incrementaran especialment els controls dels aforaments i del manteniment de la distància de seguretat, i es reforçarà el dispositiu policial per a previndre i evitar botellots. 

La crida a la responsabilitat individual és el denominador comú en els missatges dirigits a la ciutadania des de totes les administracions. Des de la Conselleria de Sanitat han recordat que aquestes "no seran mai unes Falles normals", mentre que la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana vol que l'autonomia siga un referent en el futur en la celebració d'actes festius: "Hem de demostrar al món que podem gaudir, però d'una forma segura i responsable", ha conclòs.

També et pot interessar

stats