Aarón Cano: "No em preocupen els actes organitzats de les Falles, sinó els que no ho estan"

El regidor de Seguretat de València assegura que els actes públics de les festes estaran molt controlats i apel·la a la responsabilitat individual per a complir amb les restriccions Covid

El regidor de Protecció Ciutadana de l'Ajuntament de València, Aarón Cano
El regidor de Protecció Ciutadana de l'Ajuntament de València, Aarón Cano / À Punt NTC

Quan falten menys de 24 hores perquè comencen unes Falles tan atípiques com esperades, el focus està més posat en la seguretat i en les mesures per a controlar la pandèmia de coronavirus que en la mateixa festa. Any i mig després que es cancel·laren les celebracions falleres de 2020, València es convertirà en la primera ciutat europea que acollirà un esdeveniment massiu d'aquestes característiques, una prova de foc en tota regla en què tots els ulls miren cap a la capital del Túria. 

El regidor de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de València, Aarón Cano, ha sigut una de les peces fonamentals en el disseny d'un ambiciós dispositiu de seguretat que es reforçarà amb 2.500 agents de la Policia Nacional i 1.100 de la Policia Local. En declaracions a Les notícies del matí d'À Punt, ha assegurat que les Falles seran segures i que els actes públics estaran totalment controlats. En aquest sentit, s'ha mostrat confiat que totes les activitats festives organitzades pel consistori, com ara l'Ofrena i la Cremà, i les mateixes comissions, no generaran problemes, perquè el món faller "és conscient de la gran responsabilitat que té". "Pocs actes organitzats des de qualsevol institució publicoprivada han acabat sent un desastre. Crec que a la ciutat de València ho hem fet extraordinàriament bé en aquest sentit", ha dit. 

Ha apuntat, en canvi, que el repte més gran serà controlar els actes espontanis que no estiguen vinculats directament a les comissions i que vulguen "estendre la festa al carrer per a divertir-se" més enllà de la una de la matinada. Aquesta és l'hora màxima a la qual es pot estar en la via pública a la ciutat de València per les restriccions a la mobilitat nocturna que implica el toc de queda decretat des del passat 12 de juliol. Per això, Cano ha apel·lat a la responsabilitat individual per a respectar les mesures Covid i ha insistit en el fet que, en casos d'incompliment, l'administració local serà contundent i sancionarà les persones que incomplisquen les normes: "Aplicarem la normativa vigent i serem rigorosos".

"Tenim una gran responsabilitat perquè aquestes Falles posen el nom i la imatge de la ciutat de València damunt la taula. Si ixen raonablement bé, haurem demostrat a tot el món que ens mira que tenim la capacitat d'organitzar esdeveniments massius amb seguretat per a les persones", ha conclòs el regidor de Seguretat Ciutadana. 

També et pot interessar

stats