Consuelo Llobell: “Ens hem acostumat a adaptar-nos a la situació i les Falles també s'havien d’adaptar”

La fallera major de València llança un missatge de responsabilitat per a gaudir de les festes amb cap i consciència de la situació

Entrevista a Consuelo Llobell, fallera major de València

La fallera major de València, Consuelo Llobell, està a punt de culminar un dels exercicis fallers més difícils de la història. Després d'any i mig d’espera, les falles han tornat al carrer per a continuar amb el que es va iniciar el 2020 i que la pandèmia va aturar. À Punt Notícies ha parlat amb ella per a compartir les seues impressions prèvies a unes Falles per a la història. La fallera major de València apel·la a la responsabilitat de tots per a tindre una festa sense sobresalts.

El 10 de març de 2020 es van suspendre les Falles. Com recordes aquell moment?

El 10 de març va ser un dels pitjors dies de la meua vida, preferisc oblidar-ho.

El març del 2020 es van celebrar algunes mascletaes. Quan veus eixes imatges què penses?

No era conscient de la situació de la pandèmia. Recorde uns dies normals. No pensava per a res que es pogueren anul·lar.

Com recordes la Crida 2020 i les teues paraules davant de tanta gent en aquell moment?

És veritat que si ara pensen en tanta gent junta és impossible, però aquell dia era el normal. No som conscients de com de feliços érem abans.

Com s’han hagut d’adaptar les Falles a la situació?

Són diferents. Si alguna cosa hem aprés en la pandèmia és que ser diferent no és ser pitjors. Ens hem acostumat a adaptar-nos a la situació. Els fallers ho hem fet durant aquest temps i les Falles havien d’adaptar-se també.

Quin és l’acte que esperes amb més emoció?

El dia de la telefonada vaig dir que l’Ofrena i ho mantinc.

Com t’esperes eixa Ofrena?

És un any molt especial, tenim moltes coses a demanar-li a la nostra Geperudeta i moltes coses per a donar-li les gràcies. Per a tots els fallers és un any amb moltíssima emoció.

Què penses quan et diuen que vas a passar a la història?

Ens han dit moltes vegades que anem a passar a la història. Jo sempre dic que m’haguera agradat passar a la història com a Consuelo, per la seua personalitat o per com de fallera soc i no per una pandèmia... però les coses venen com venen.

Quin missatge llançaries als fallers en aquestes Falles?

El col·lectiu faller ha demostrat tindre un boníssim comportament, ha sabut esperar amb molta responsabilitat. No cal dir als fallers que respecten les mesures de seguretat perquè ho han fet al llarg de la pandèmia. Simplement, que continuen com fins ara. Que gaudisquen perquè és el seu moment, però amb cap i consciència de la situació.

Anime tots els fallers a continuar com fins ara, a seguir les mesures que les autoritats sanitàries dicten i acompanyar-nos en tots els actes possibles, que les gaudisquen perquè són de tots i han de ser unes Falles segures. 

També et pot interessar

stats