Com queda el calendari de vacunació amb AstraZeneca

Dimecres es reprendrà la immunització amb el personal dels serveis socials municipals i els professionals sanitaris de la privada. 

Com afecta l’ampliació d’AstraZeneca fins als 65 anys al calendari de vacunació? / À Punt NTC

Després de l’obligada paralització de la vacunació amb AstraZeneca, la primera cita del calendari a la Comunitat Valenciana és aquest dimecres. Es reprendrà la immunització amb els cuidadors d'atenció a domicili, el personal dels serveis socials municipals i els professionals sanitaris de la privada. 

El següent en la llista serà el personal dels centres educatius. Estava previst vacunar-los els dies 26, 27 i 31 de març i 1 d’abril, però l’ampliació de la vacunació amb AstraZeneca fins als 65 anys obligarà a reprogramar el calendari. 

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, ja havia assegurat que, en cas que s’autoritzara la inoculació fins als 65 anys, en el departament tenien tots els escenaris previstos. 

La inclusió en la vacunació dels majors de 55 anys era una reivindicació dels col·lectius vacunats amb AstraZeneca, entre els quals destaquen el professorat, les forces armades, emergències i les forces i cossos de seguretat de l’Estat. 

Aquest dilluns la Conselleria de Sanitat ha informat que la vacuna es dirigirà als col·lectius de personal sanitari de primera línia (grup 3B de l'estratègia de vacunació), un altre personal sanitari (grup 3C de l'estratègia de vacunació) i col·lectius essencials (Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, Emergències i Forces armades, així com personal de centres docents, grup 6 de l'estratègia nacional). Es vacunaran amb AstraZeneca tant els grups, com és el cas dels docents, inclosos en l'estratègia, com aquells integrants del 3B i 3C que no han sigut vacunats per tindre edats entre 55 i 65 anys.

Si no hi ha cap altre contratemps, el Consell preveu administrar 350.000 dosis durant les dues pròximes setmanes. 

També et pot interessar

stats