El calendari laboral del 2023: quan hi ha pont?

L'any 2023 tindrà dotze dies laborables que seran festius nacionals i autonòmics, dels quals nou coincidiran en totes les regions. D'ells, cinc cauen en dilluns o divendres, cosa que permetrà fer pont

Calendari laboral de 2023 a la Comunitat Valenciana
Calendari laboral del 2023 a la Comunitat Valenciana / Anna Verge i Jaume R. Lloret

L'any 2023 tindrà dotze dies laborables que seran festius nacionals i autonòmics, dels quals nou coincidiran en totes les regions, segons el calendari laboral publicat aquest divendres pel Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). D'ells, cinc cauen en dilluns o divendres i això permetrà allargar el cap de setmana amb ponts.

D'aquests dotze dies, huit són festes nacionals no substituïbles i que es recullen en totes les comunitats: Divendres Sant, la Festa del Treball, Mare de Déu d'Agost o dia de l'Assumpció de Maria, Dia del Pilar o de la Hispanitat, Tots Sants, dia de la Constitució Espanyola, dia de la Puríssima o de la Immaculada Concepció i dia de Nadal o de la Nativitat del Senyor.

A més d'aquests huit festius, totes les comunitats autònomes celebraran el dia de Reis o l'Epifania del Senyor (6 de gener), una de les festes nacionals que l'Estat permet canviar per una altra d'autonòmica.

La Comunitat Valenciana no traslladarà el festiu de l'1 de gener (diumenge) al dilluns posterior. Tampoc el festiu de Sant Josep (19 de març), que també cau en diumenge.

L'any que ve, Cap d'Any cau en diumenge i cinc comunitats han optat perquè siga festiu el dilluns següent 2 de gener: Andalusia, Aragó, Astúries, Castella i Lleó i Múrcia.

De les altres jornades festives, fins a completar les dotze, la majoria de les regions, amb excepció de Catalunya i Comunitat Valenciana, ha optat per celebrar també Dijous Sant (6 d'abril).

Celebraran Dilluns de Pasqua (10 d'abril) Balears, Catalunya, Navarra, País Basc, La Rioja i Comunitat Valenciana, mentre que només serà festiu el dia de Sant Jaume (25 de juliol) a Castella i Lleó, Galícia, Navarra i País Basc.

Madrid ha optat pel 20 de març, dilluns, l'endemà de Sant Josep; Extremadura, pel 21 de febrer, dimarts de Carnestoltes; Castella-la Manxa pel Corpus, 8 de juny, i Sant Joan, 24 de juny, serà festiu a Catalunya i Comunitat Valenciana.

A més, totes les regions celebraran les respectives festivitats autonòmiques i locals fins a un total de catorze.

Els dies festius a la Comunitat Valenciana

  • 6 de gener: dia de Reis o Epifania del Senyor (divendres)
  • 7 d'abril: Divendres Sant (divendres)
  • 10 d'abril: Dilluns de Pasqua (dilluns)
  • 1 de maig: Festa del Treball (dilluns)
  • 24 de juny: Sant Joan (dissabte)
  • 15 d'agost: Mare de Déu d'Agost o Dia de l'Assumpció de Maria (dimarts)
  • 9 d'octubre: dia de la Comunitat Valenciana (dilluns)
  • 12 d'octubre: dia del Pilar o de la Hispanitat (dijous)
  • 1 de novembre: Tots Sants (dimecres)
  • 6 de desembre: dia de la Constitució Espanyola (dimecres)
  • 8 de desembre: dia de la Puríssima o de la Immaculada Concepció (divendres)
  • 25 de desembre: dia de Nadal o Nativitat del Senyor (dilluns)

El calendari laboral recull dotze dies festius, als quals cal sumar dues festes locals que determina cada ajuntament.

També et pot interessar

stats