Aquest és el calendari laboral del 2023 a la Comunitat Valenciana

Tindrà una dotzena de dies festius, retribuïts i no recuperables per als treballadors, als quals s’han de sumar els dos locals

Calendari laboral del 2023 a la Comunitat Valenciana
Calendari laboral del 2023 a la Comunitat Valenciana / Anna Verge i Jaume R. Lloret

El 2023 tindrà una dotzena de dies festius, retribuïts i no recuperables per als treballadors, a la Comunitat Valenciana. El Ple del Consell ha aprovat aquest divendres el decret pel qual es regula el calendari laboral d'aplicació en l'àmbit autonòmic per a l'any que ve.

Els festius seran el 6 de gener (dia de Reis o Epifania), 7 d'abril (Divendres Sant), 10 d'abril (Dilluns de Pasqua), 1 de maig (Festa del Treball), 24 de juny (Sant Joan), 15 d'agost (Mare de Déu d'Agost o dia de l'Assumpció de Maria), 9 d'octubre (Dia de la Comunitat Valenciana), 12 d'octubre (Dia del Pilar o de la Hispanitat), 1 de novembre (Tots Sants), 6 de desembre (dia de la Constitució), 8 de desembre (dia de la Puríssima o de la Immaculada Concepció) i el 25 de desembre (dia de Nadal o Nativitat del Senyor).

Així mateix, aquest calendari es completarà per les corporacions locals, a les quals correspon determinar dues festes de caràcter local.

El Consell ha pres com a criteri bàsic el respecte a les festes que major tradició tenen en el conjunt de la Comunitat Valenciana, i afavoreix, així mateix, que el fet de gaudir de les festes no supose un perjudici per a l'activitat econòmica, sinó que beneficie la competitivitat del conjunt de les empreses valencianes i repercutisca de manera positiva en l'ocupació.

També et pot interessar

stats