El calendari d'admissió i matrícula en FP serà del 20 al 30 de maig

La novetat d'enguany és que l'alumnat que opta a estudiar titulacions de grau mitjà i grau superior podrà completar tot el procediment a través de la plataforma telematricula.es

La Diputació de València ofereix programes d'FP en fusteria, metall, pastisseria, cuina i perruqueria per al curs 23/24
La Diputació de València ofereix programes d'FP en fusteria, metall, pastisseria, cuina i perruqueria per al curs 23/24 / Europa Press

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha publicat en el DOGV el calendari d'admissió i matriculació per al curs 2023-2024 dels nivells de formació professional impartits en centres sostinguts amb fons públics. Engloba tant l'FP Bàsica com les titulacions de grau mitjà i de grau superior, els cursos d'especialització, els programes formatius de qualificació bàsica (PFCB) i l'FP bàsica de segona oportunitat, aquesta última dirigida a les persones beneficiàries del Pla d'Ocupació Juvenil.

La novetat d'enguany és que l'alumnat que opta a estudiar titulacions de grau mitjà i grau superior podrà completar, si així ho desitja, tot el procediment telemàtic d'admissió, matrícula inclosa, a través de la plataforma telematricula.es.

La presentació de sol·licituds d'admissió telemàtica en telematricula.es, tant en FP bàsica com en els estudis de grau mitjà i superior i també en els cursos d'especialització, serà del 20 al 30 de maig.

En aquests moments, la conselleria treballa en l'actualització de la plataforma, que s'activarà en el calendari previst d'admissió que s'ha assenyalat. L'espai web inclourà tota la informació per a fer el procediment d'admissió telemàtic, així com les respostes a les preguntes freqüents que puguen sorgir per a fer el tràmit.

A més, en el portal web fpvalenciana.es l'alumnat i les seues famílies, tenen al seu abast d'una manera clara, àgil i dinàmica tota la informació sobre els estudis d'FP i les possibilitats de futur que ofereixen.

FP bàsica

En FP bàsica, les llistes definitives de persones admeses es publicaran el 12 de juliol i la matrícula es farà de manera presencial al centre on s'ha obtingut plaça del 13 al 18 de juliol.

Grau mitjà i superior

En el cas del grau mitjà i superior, el 20 de juliol, amb la publicació de les llistes definitives d'alumnat admés en cada centre, començarà la matriculació. Des d'aquest mateix dia fins al 26 de juliol, podran formalitzar la matrícula les famílies que opten per fer-ho en línia en el web telematricula.es, i del 21 al 27 de juliol, aquelles que vulguen fer-la de manera presencial al centre educatiu.

Cursos d'especialització

Pel que respecta als cursos d'especialització —coneguts també com els màsters de l'FP perquè estan dissenyats per a aprofundir en la formació una vegada acabats els estudis de grau mitjà o grau superior—, les llistes definitives de persones admeses es publicaran el 25 de juliol. La matriculació tindrà lloc del 6 al 12 de setembre de manera presencial als centres educatius.

FP bàsica de segona oportunitat

L'FP bàsica de segona oportunitat va dirigida a totes les persones que han abandonat el sistema educatiu sense superar l'ESO i es troben inscrites en el Pla d'Ocupació Juvenil. La presentació de sol·licituds d'admissió telemàtica estarà oberta de l'11 al 16 de juliol i les llistes definitives de persones admeses es publicaran el 24 de juliol. La matriculació es farà de manera presencial als centres educatius del 25 al 28 de juliol.

PFCB

Finalment, les sol·licituds d'admissió telemàtica per a cursar els PFQB (programes formatius de qualificació bàsica) podran presentar-se del 3 al 9 de juliol, mentre que les llistes definitives de persones admeses es publicaran el 21 de juliol. La matriculació tindrà lloc del 24 al 28 de juliol als centres educatius.

També et pot interessar

stats