Un total de 47 alumnes dels cicles formatius inicien hui les pràctiques en À Punt

L’alumnat s’incorpora a diferents departaments de la televisió pública on podran veure i aprendre el treball, sota la supervisió dels tutors de cada àrea. 

L'alumnat d'FP comença les pràctiques a À Punt
L'alumnat d'FP comença les pràctiques a À Punt / Departament de Comunicació
03 de març 2023 - 12:17

Alumnat de formació professional (FP) comença hui a fer pràctiques en À Punt Mèdia.

En total, s’incorporen 47 alumnes, l’any passat van ser 40, procedents de cicles superiors de formació professional relacionats amb el sector audiovisual, com realització, operador de càmera, grafisme, producció, so, il·luminació, telecomunicacions i informàtica, electrònica, màrqueting i publicitat.

Raúl Carbonell, president de l'Associació de professorat d'imatge i so de la Comunitat Valenciana, ha explicat que estan molt satisfets amb la relació amb À Punt Mèdia, una relació que començà el 2018. Carbonell ha explicat que “a més de les pràctiques en empresa per part de l’alumnat dels nostres cicles formatius, també es fan visites tècniques a la cadena perquè l’alumnat puga conéixer de primer mà els processos productius de la televisió autonòmica”.

L’alumnat, que prové de tretze centres d’FP, inicia ara una estada de 400 hores de pràctiques que finalitzarà el mes de juny i s’incorporen als departaments d’Informatius, Programes, Imatge, Sistemes i Comunicacions, Explotació i Continuïtat i Màrqueting i Publicitat, tant a les instal·lacions centrals de Burjassot com a les delegacions de Castelló i Alacant. En cada departament tindran hi haurà una persona que tutoritzarà les pràctiques i que guiarà els i les estudiants en el dia a dia.

Per a Carbonell “la realització de les pràctiques en À Punt Mèdia, la empresa audiovisual de la comunitat més gran, és una oportunitat única per a completar la seua formació i per al seu desenvolupament professional”.

El director general d’À Punt, Alfred Costa, ha parlat fins i tot de plena ocupació en algunes categories laborals del sector. “La reputació dels professionals valencians i el tancament de Canal 9 van fer emigrar molts professionals, i ara estem revertint la situació creant llocs de treball de qualitat des de la televisió pública”, ha dit.

Carbonell ha volgut reconéixer “el treball d’À Punt, no sols acollint alumnat en pràctiques, sinó també com a motor del sector audiovisual, tenint en compte que l’externalització de la producció de programes està generant molts llocs de treball i, per tant, moltes oportunitats laborals per al nostre alumnat en productores i empreses audiovisuals que treballen per als mitjans públics. ”

Per últim, Alfred Costa ha recomanat als joves “una actitud participativa per a disfrutar de l’oportunitat d’aprendre amb els millors professionals i en l’empresa puntera i més important del sector audiovisual valencià.”   

També et pot interessar

stats