Caldria limitar l’edat màxima per a participar en actes taurins?

Més de la meitat de les morts en aquests actes enguany eren majors de 64 anys

Un acte taurí, en arxiu / À Punt NTC

L'última víctima mortal dels bous al carrer, que va morir dimecres a Almassora (Plana Alta), tenia 72 anys. Si es fa recompte, més de la meitat de les morts en actes taurins d'enguany eren majors de 64 anys, cosa que situa l'edat avançada com un dels principals factors de risc en els esdeveniments taurins.

La xifra destaca en un any amb rècord de morts, cosa que ha alertat les autoritats. "Aquest home no hauria d’estar participant quan hi ha un fenomen d’alt risc", ha dit aquest dijous el secretari autonòmic d’Emergències, Josep Maria Àngel. 

S'obri així el debat sobre si l'edat ha de ser un dels condicionants per a prohibir l'accés al recinte, com ja marca el protocol amb els menors o amb el consum de substàncies.

Part de l'oposició de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha demanat mesures més contundents, com la prohibició total dels bous. Des del consistori traslladen aquestes decisions a les Corts i al Congrés dels Diputats. "Han aprovat una Llei de Benestar Animal en què no es contempla ni la prohibició de la tauromàquia. Crec que és un poc pesat que ens deixen als ajuntaments prendre la decisió", sentencia el regidor de Benestar Animal, José Luis López. 

Tampoc està previst que les Corts arriben a aprovar la Llei de Benestar Animal durant l'actual legislatura.

També et pot interessar

stats