Es calcula que la Marató Trinidad Alfonso deixarà un impacte econòmic de 20 milions d’euros
La directora de la fundació organitzadora explica que la “xifra rècord” de 22.200 corredors s’ha aconseguit amb molt d’esforç.
La Marató Trinidad Alfonso començarà aquest diumenge a les 8:30 hores amb unes xifres rècord de participació. 22.200 corredors de 90 països diferents de tot el món, animadors cada 180 metres, 50.000 visitants i tota una ciutat bolcada en la prova.
En À Punt NTC Matí hem entrevistat la directora de la Fundació Trinidad Alfonso, Elena Tejedor, per a saber com ha aconseguit València convertir-se en Ciutat del Running i com ha crescut la importància la Marató i s’ha posicionat per darrere de Londres, Berlín i París. De fet, al setembre hagueren de tancar inscripcions perquè l’organització donara una resposta òptima als esportistes.
Segons Elena Tejedor, es calcula que la Marató deixarà un impacte econòmic de 20 milions d’euros a la ciutat de València i les poblacions pròximes: “Per cada euro invertit per l’organització se’n retornen quasi cinc i, per això, és una prova esportiva molt rendible per a la ciutat”, explica.
Arribar als 25.000 corredors l’any que ve
Les xifres han fet que la Marató Trinidad Alfonso siga l’esdeveniment esportiu de l’any, i l’objectiu és ampliar el cens en prop de 3.000 corredors més. Com explica Tejedor, en la Fundació s’han posat el repte d’augmentar en un 10% o un 15% el nombre de dorsals, sempre que l’organització siga capaç de donar resposta a aquests atletes, i tenint en compte que encara hi ha possibilitats de creixement en l’àrea metropolitana, a l’hora d’atendre’ls, pel potencial hoteler que té, i perquè pot afavorir establiments en temporada baixa.
Canvis perquè siga una carrera més ràpida
Enguany s’han fet canvis en el traçat per a eliminar els girs i fer més recte el trajecte, per a fer-la més ràpida.
Aquest diumenge participaran en la marató més corredors internacionals que de la Comunitat Valenciana. Les xifres ho diuen tot: el 70% ve de 90 països diferents. Els grups més grans venen d’Itàlia, els Països Baixos, Anglaterra, França i Hong Kong.
Etiqueta d’Or de la Federació Internacional d’Atletisme
Per tercer any consecutiu, la Marató compta amb l’etiqueta d’or de la Federació Internacional d’Atletisme, que mesura l’excel·lència organitzativa, el nivell dels atletes d’elit que fan la prova i la seguretat dels esportistes.
230 punts d’animació
Com ha dit Elena Tejedor, el nivell d’implicació de la ciutat és una de les coses que més valoren els participants perquè els motiva que la gent isca al carrer a animar de manera espontània i, per això, cada 180 metres, durant els 42 quilòmetres i 195 metres del recorregut, hi haurà un punt d’animació.