Les caixes de vi i cava més prestigioses del mercat es poden trobar a Sant Mateu

Estyca és proveïdora principal de tots els cellers del Priorat, de vins com Ribera del Duero o Marqués de Cáceres

Les caixes de vi i cava més prestigioses del mercat es poden trobar a Sant Mateu / À Punt NTC

Els dolços de Nadal són tota una tradició, però per a aquestes dates tampoc falta mai a taula un cava o un vi per a brindar. A Sant Mateu, al Baix Maestrat, l’empresa Estyca s'encarrega de dissenyar i muntar les caixes de fusta que acompanyen les botelles de vi i cava més prestigioses del mercat.  

L'aventura va començar el 1987 i encara continua. Les mans dels trenta-tres treballadors s'encarreguen de dissenyar un vestit a mida per a cada celler. És el client qui els facilita l’article i ells fan la caixa a mesura. 

La companyia és proveïdora principal de tots els cellers del Priorat, de vins com Ribera del Duero o Marqués de Cáceres, tot i que Nadal és la temporada forta, moment en què l'exportació representa un 18 % de la facturació total. 

A pesar de la pujada del preu de la fusta, des d’Estyca han aconseguit no patir la falta de subministrament. Enguany són optimistes amb la campanya, després de perdre l'any passat el 50 % de la facturació per la crisi sanitària. Ara recuperen el ritme prepandèmia i esperen tancar l'any amb mig milió de caixes al mercat.

També et pot interessar

stats