El C1 i C2 d'anglés passen d'un a dos cursos per a adaptar-los a Europa

El valencià i l'espanyol per a estrangers redueixen el nombre de cursos per a obtindre el títol i queden en un any per nivell.

El C1 i C2 d\'anglés passen d\'un a dos cursos per a adaptar-los a Europa
El C1 i C2 d'anglés passen d'un a dos cursos per a adaptar-los a Europa

L'esborrany del nou decret de currículum de les escoles oficials d'idiomes estableix que els 24 centres educatius públics de  la Comunitat Valenciana eleven d'un a dos els cursos necessaris per a obtindre els nivells superiors C1 i C2 de les llengües estrangeres més cursades: anglés, francés i alemany. Amb aquesta mesura, la Conselleria d'Educació adapta la normativa autonòmica a la del Ministeri d'Educació i als requisits del Marc Comú Europeu de Referència. Per contra, el valencià i l'espanyol per a estrangers redueixen el nombre de cursos per a obtindre el títol i queden en un any per nivell.

El director general de Política Lingüística de la Generalitat, Rubén Trenzano, ha explicat que els dos cursos dels nivells superiors dels idiomes més cursats són necessaris per a impartir els nous continguts que s'han inclòs. 

El valencià i l'espanyol per a estrangers són les dues úniques llengües que redueixen el nombre de cursos per obtindre el títol. Per al valencià només farà falta un any per nivell. Manté un curs per als nivells C1 i C2 i redueix un per a la resta nivells. En el cas de l'espanyol, ocorre el mateix que el valencià excepte en l'A2, que manté els dos cursos.

També et pot interessar

stats