Bussejadors voluntaris netegen el fons marí de Dénia

A poques hores per al Dia del Medi Ambient i el Dia dels Oceans, sorgeixen multitud d’iniciatives per a preservar el nostre entorn natural

Un equip de submarinistes voluntaris neteja el fons marí de Dénia / À Punt NTC

A poques hores per a celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient, el 5 de juny, i el Dia Mundial dels Oceans, el 8 de juny, a casa nostra sorgeixen multitud d'iniciatives per a cuidar i millorar el nostre entorn natural.

Una d'aquestes accions s'ha dut a terme a Dénia (Marina Alta), on aquest cap de setmana ha tingut lloc la segona campanya de neteja submarina. Un equip de vint voluntaris s'ha submergit davant de l'escullera exterior del port i a les Rotes per a conscienciar de la importància de cuidar la mar i extreure'n els plàstics i les deixalles que es poden trobar al fons marí. "Hi ha moltíssimes botelles, microplàstics, restes de vaixells...", explica Gabriel Poveda, assessor de Minsait, Indra.

L'any passat van traure dues tones de brutícia del port, i les van utilitzar per a erigir una escultura en forma de peix. "Jo tinc clar que amb aquestes accions no netejaràs la mar, però són xicotets gestos que es publiciten i tenen un efecte en la gent", expressa Juan Antonio Sepulcre, patró major de la Confraria de Pescadors de Dénia.

I sembla que la conscienciació funciona. Enguany, durant la neteja de l'exterior nord i la Marineta Cassiana, els bussejadors s'han trobat una grata sorpresa. "És espectacular, els fons de Dénia estan molt nets i molt sans, i la veritat és que estem trobant menys fem que en altres anys", comenta Poveda.

En la setmana del medi ambient i dels oceans, Dénia és un exemple que una mar més neta és possible si tots aportem el nostre granet d'arena.

També et pot interessar

stats