500 alumnes netegen de microplàstic la platja de Tavernes de la Valldigna

L’alumnat ha aprés els riscos per a la fauna i el procés de separació de residus

Un grup d'estudiants de primària arreplega plàstics de la platja a Tavernes de la Valldigna
Un grup d'estudiants de primària arreplega plàstic de la platja de Tavernes de la Valldigna / ONG Xaloc

Un grup de 500 alumnes han participat en una iniciativa per a netejar de microplàstic l'arena de la platja de Tavernes de la Valldigna (Safor). Amb el lema “No és el meu fem, però sí que és el meu planeta”, l’alumnat ha aprés els principals riscos que poden arribar a ocasionar els microplàstics, sobretot per als animals costaners i marins, així com el procés adequat de separació dels residus per a rebutjar-los.

L’activitat l'han organitzada l'ONG Xaloc i el CEIP Magraner, als quals s’han sumat la resta de centres escolars del municipi, amb el suport de la Regidoria de Medi Ambient i Educació. La iniciativa s'emmarca en el projecte internacional “Desplastifica't”, que du a terme el CEIP Magraner dins de la Xarxa d'Escoles Associades de la UNESCO.

“És un dia de solidaritat, d'educació, de conservació, però sobretot d'acció”, ha destacat Amparo Albacete, professora del centre Magraner, que ha defensat que “s'ha creat una unió molt important de tots els centres educatius que lluiten per un mateix objectiu, la salut de les nostres mars”. El president de l'ONG, Juan Eymar, ha considerat que “la neteja amb xiquetes i xiquets sempre és màgiques, perquè es pot veure l'esperança d'un futur de consciència ambiental i una generació que sabrà cuidar del seu entorn”.

També et pot interessar

stats