Es busquen famílies d’acollida per a menors ucraïnesos per Nadal

Junts per la Vida prepara l’estada de 55 xiquets i fa una crida a noves famílies perquè menors entre 6 i 10 anys puguen vindre per primera vegada

Xiquetes i xiquets ucraïnesos al campament d'estiu de Sant Antoni de Benaixeve
Menors ucraïnesos que van estar a la Comunitat Valenciana durant l'estiu participen en un campament de Sant Antoni de Benaixeve / Junts per la Vida

Donar l’oportunitat als menors d’allunyar-se per uns dies de la desolació de la guerra, amb la qual conviuen des de fa un any i mig. És la proposta que vol fer Junts per la Vida als xiquets ucraïnesos i, per a això, aquesta fundació busca la col·laboració de famílies valencianes que vulguen acollir-los des del 16 de desembre fins al 14 de gener. L’entitat gestiona l’acollida de 55 menors, entre 6 i 17 anys, durant vora un mes.

Molts d’aquests menors ja han estat a la Comunitat Valenciana i repetiran amb les famílies d’acollida, però Junts per la Vida assenyala que calen més famílies “perquè altres xiquets puguen vindre per primera vegada i eixir de l'entorn de guerra que es viu a Ucraïna encara, i pel que sembla va per llarg, i puguen tindre aquest respir ells i les famílies", assegura Clara Arnal, presidenta d’aquesta fundació.

Els menors que venen per primera vegada són xiquets i xiquetes de 6 a 10 anys. "Busquem famílies a la Comunitat Valenciana disposades a obrir la seua llar i els seus cors aquest Nadal a una personeta més”, afirma Arnal. “Per descomptat, es crea un vincle increïble”, afig.

Junts per la Vida ja va organitzar aquest programa d'acollida les passades festes de Nadal. Aleshores, 53 menors, de sis a catorze anys, van arribar al nostre territori per a passar les últimes setmanes del 2022 i les primeres d'enguany. 

Supervisió administrativa del procés

El programa el continuen finançant les famílies d'acolliment com ha sigut sempre, encara que compta amb el suport institucional les subdelegacions del govern espanyol i la Direcció General de Protecció del Menor de la Generalitat. Des d'aquest últim departament s'emeten els informes favorables perquè aquests programes d'acolliment estiguen dins de la legislació, i que els xiquets tinguen la major protecció possible, ja que són menors no acompanyats.

Junts per la Vida agraeix la solidaritat de la ciutadania valenciana i recorda que la seua ajuda continua sent necessària. Les famílies interessades poden obtindre més informació a través del web de l’entitat.

També et pot interessar

stats