Junts per la Vida envia ajuda humanitària de València a Kherson

La ciutat ucraïnesa ha sigut afectada per la inundació causada per la destrucció de la presa de Nova Kakhovka

Persones afectades per la inundació recullen ajuda humanitària a Kherson
Persones afectades per la inundació recullen ajuda humanitària a Kherson / Junts per la Vida

La fundació Junts per la Vida ha enviat ajuda humanitària a la ciutat ucraïnesa de Kherson, destinada a les persones evacuades i afectades per la inundació causada per la destrucció de la presa de Nova Kakhovka. La fundació Per a les Bones Accions, que és la seua contrapart a Ucraïna, juntament amb un equip de l’ONG valenciana, està repartint l'ajuda durant aquest cap de setmana entre els afectats. Necessiten medicaments, potabilitzadors d'aigua, i tota mena d'ajuda que l’organització està recollint a la seu de València per a continuar els enviaments.

Nadia Filimonova, presidenta de la fundació Per a les Bones Accions, afirma des de Kherson que la situació en aquesta ciutat és molt dura: "Hi ha moltes persones que s'ha quedat sense casa. Hi ha una gran necessitat d'aigua potable, és el més important, per això hem portat aigua des de Kíiv i la resta d'ajuda necessària".

Junts per la Vida ha portat des de València una furgoneta que alhora és un punt mòbil d’energia, una necessitat primordial actualment. A més, el vehicle ha transportat ajuda humanitària, mantes, aliments i productes d’higiene que s’han recollit en diverses ciutats espanyoles. 

La presidenta de la fundació, Clara Arnal, assegura que els voluntaris han pogut arribar als barris on s'està evacuant les persones que vivien a les cases inundades. A la zona només es pot accedir amb vaixells. A més, s'estan produint atacs i és perillós entrar-hi. Les persones evacuades estan sent acollides en centres que s'han organitzat per a elles. No obstant això, i malgrat les dificultats, aquest dissabte l'equip de l’ONG ha pogut arribar amb barca fins a una de les zones amb cases inundades per a repartir ajuda. 

Segons assegura Arnal, les necessitats més imminents que s'han identificat són les de pastilles potabilitzadores perquè l'aigua porta molts bacteris i no és saludable, filtres potabilitzadors, medicaments per a combatre les malalties gastrointestinals que ja s'estan produint i també queviures. 

Qualsevol persona que vulga fer donacions per a Ucraïna pot fer-ho en la seu de Junts per la Vida a València al número 27 del carrer d'Alacant.

També et pot interessar

stats