Busquen al cap de la Nau una dona caiguda d'un vaixell oceanogràfic

Dos helicòpters, un avió i dues embarcacions participen en les tasques de rastreig

El buc oceanogràfic García del Cid
El vaixell oceanogràfic García del Cid / Institut de Ciències del Mar

Es busca una dona adscrita al personal de cuina del vaixell oceanogràfic García del Cid, del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), després que haja caigut a la mar a primera hora d'aquest diumenge. La cerca està tenint lloc en les aigües properes al cap de la Nau, entre les comarques de la Marina Alta i la Safor.

Segons fonts dels serveis d'emergències i del CSIC, dos helicòpters, un avió i dues embarcacions, una d'elles la Diphda de Salvament Marítim (amb base a Xàbia), participen en les tasques de rastreig, fins al moment sense èxit.

L'oceanogràfic García del Cid, amb base al port de Barcelona i manteniment al de Vigo, és un vaixell d'investigació oceanogràfica multipropòsit dissenyat per a la investigació de recursos pesquers. L’embarcació compta amb un laboratori en coberta, una característica molt poc comuna en els vaixells científics.

Classificat dins de la flota oceanogràfica com a vaixell regional, té una eslora de 37,20 metres i una autonomia de 5.700 milles o dotze dies de navegació. A més, té una tripulació de catorze persones i capacitat per a allotjar fins a dotze científics i tècnics durant el desenvolupament de les campanyes d'investigació.

També et pot interessar

stats